perjantai 22. huhtikuuta 2016

Valmistavat taidot - kurssituuraus

Perjantaina tuntui olevan itselläni virtaa vielä työpäivän jälkeen, joten kun valmistavat taidot -kurssille tuli tuurauspaikka niin sinnehän me Tikrun kanssa lähdettiin. En niinkään ole kokenut että tarvitsisin ohjeistusta valmistavien taitojen opettamiseen, mutta täytyy kyllä myöntää ettei vieraita koiria ja häiriöitä voita mikään. Meidän tuurauskerran suurin anti olikin yhteistyön ja kontaktin säilyttäinen VAIKKA viereisellä radalla koirat haukkui ja tekivät putkea ja VAIKKA samalla kentällä olevat koirat liikkuivat. Tikrulla on aika ärsyttävä tapa haukkua kuumuessaan ja oli erittäin mainiota että päästiin tekemään rauhoittavia asioita muiden koirien touhutessa omiaan.

Sain myös uusia ideoita mitä voin tedä Tikrun kanssa kotona. Käsikosketus on aina kätevä taito ja sen Tikru hiffasikin nopeasti. Koiraa pyydettiin myös ryömimään jalkojen alta, ja myöhemmin hoksasin jatkojalostaa tästä maahanmenon - en ole meinaan aikaisemmin saanut koiraa mitenkään tarjoamaan maahanmenoa. Kontaktikävely on varmasti Tikrulle myös pop, omilla valinnoillaan Tikru pääsee "kontrolloimaan" hauskuutta/tylsyyttä. Vaatii kyllä hirmuisasti yleistämistä ja treenaamista että voisin kuvitella Tikrun ottavan ennemmin minuun kontaktia vieraiden koirien ohitustilanteessa kuin että sortuisi kiihtyneenä haukkumaan... mutta kyllä varmasti sekin tulee. Ylipäätänsä ohitukset ovat nyt jo niin paljon paremmalla tolalla kuin vielä pari kuukautta sitten.

Tikrun kiihkeys ja varsinkin kiihkeyden hallinta tulee laittamaan minut kyllä aivan uuden haasteen eteen. Mukavaa on kuitenkin että kotona Tikru pystyy kivasti keskittymään ja pitkäjänteisyyttä sekä yritteliäisyyttäkin löytyy. Uskon kyllä että yhteistyö löytyy kiiheämmässäkin mielentilassa, mutta vaatii varmasti paljon minultakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti