tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tikrun seuraamisen ensiaskeleet

Olin vuoden vaihteen molemmin puolin Silvia Trkmanin pentukurssilla. Silloin ei oikein treenaaminen maistunut siinä määrin kuin olisi pitänyt jotta (valtava) taitomäärä olisi saavutettu aikataulussa. Myöskin videointa ahdisti samoihin aikoihin. Ja nyt kun katson tuota koiraa niin rehellisyyden nimissä kurssilla pyydetään kasvavalta pennulta myös aika haasteellisia asioita. Sellaisia kehonhallinnallisia taitoja jotka elävät jo pelkästään sen takia että pentu kasvaa.

Joten napsin kurssilta itselleni sopivimmat (vaiko mieluisimmat?). Tassutarget, peruuttaminen, laatikkoon meno sekä etujalkojen ympäri pyöriminen. Varsinkin viimeinen aiheutti itselle suunnatonta päänvaivaa, eikä se nyt Tikrullekaan missään nimessä helppo tehtävä ollut. Jouduin luopumaan ajatuksesta että Tikru oppisi samalla kertaan molempiin suuntiin pyörimisen ja keskityin ainoastaan vastapäivään.

Nyt, noin kuukauden totaalitauon jälkeen, kaivoin jälleen korokkeen asille. Tikruhan ilahtui asiasta kovin. Namit ja naksu valmiina - ja niin vain oli Tikru pitkän tauon aikana työstänyt asiaa niin että pyöri vastapäivään ikään kuin olisi aina tehnyt niin. Liike kokonaisuudessaan oli hallittu ja tekeminen aivan eri tavalla tasapainoista kuin aikaisemmin. Menin muutaman kerran liikeradan eteen niin että koira törmäsi pohkeeseeni ja sain palkattua tavoite seuraamispaikasta roimasti. Ehkä tästä tulee sittenkin jossain vaiheessa valmis seuraaminen, ainakin ollaan päästy treeneissä nyt sille tasolle että voin edes alkaa lisäämään muitakin elementtejä kuin vain tuijottaa oikean takajalan liikettä.

Treenattiin myös peruuttamista, käsikosketusta sekä houkuttelin Tikrun muutaman kerran ryömimään jalan alta ja palkkasin maassa oloa. Lopulta Tikru meni maahan hyvin pienin avuin. Valehtelisin jos väittäisin ettten ole tyytyväinen itseeni kun keksi tavan edistää maahan menon treenaamista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti