perjantai 8. huhtikuuta 2016

Torstaina treenataan tuplasti

Päivällä oli jännät paikat. Olin varannut Inkilän Leenalta yksärin, minne otin Tikrunkin mukaan. Tikrun kanssa halusin vinkkejä vireenhallinnan treenaamiseen ja miten lähteä opettamaan esteen tarjoamista. Virettä treenattiin lelulla (passiivisuudesta saa palkaksi leikin) ja samalla tuli opeteltua myös lelusta irroittamista... Esteen tarjoamista lähdettiin rakentamaan tutustumalla tolpan kiertoon. Aivan loppuun vielä tutustuttiin putkeen, tämäkin lähinnä leikkimisen treeninä. Kyllä Tikru tekee vaan niin moninkertaisesti suuremmalla teholla kaiken kuin mitä Mörkö tekee.

Mörkön kanssa paneuduttiin puomin kontaktiin kun vedätän ja otan sivuttaista etäisyyttä. Saatiin monta onnistunutta toistoa. Mukavinta on se, että jos Mörkö ei tehnyt kriteeriä täyttävää kontaktia ja jäi palkatta, niin sueraavalla kerralla Mörkö korjasi suoritustaan. Koska Mörkö osaa korjata, niin on sillä jonkinmoinen haju mitä siltä odotetaan.

Tehtiin sekä suoria juoksuja että käännöksiä. Pitää keksiä käännöksille jokin käsky. En ajatellut opettaa Mörkölle muuta käännöskäskyä kuin että "käännyt ohjaajan puolelle". En ole kokenut puomin jälkeistä elämää tähän mennessä haastavaksi kun kerkeän juosta Mörkön kiinni radalla. Katsotaan josko kokemus muuttaa mielipidettä jatkossa.

Illalla oli vielä Niinun treenit. Rata oli juuri kuin meille suunniteltu! Ei ollut puomia ja keinukin tehtiin kerran. Oli kivoja suoria mutta sitten myös teknisempää osuutta. Tehtiin Mörkön kanssa hyvin yhtesityötä ja meillä oli niin kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti