perjantai 3. heinäkuuta 2015

Motivaatiota ja vauhtia

Kiirettä on pidellyt pienellä miehellä. Keskiviikkona käytiin epiksissä, kun ratana oli tämän vuoden OpenClass-rata ja se taas vaikutti paperilla kivalta. Ei ollut keinua (koska en halua vielä ottaa keinua radalla) ja puomille oli kiva kaareva lähestyminen. Halusin kokeilla puomia boksi-avulla - ja loikkaukseksihan se meni. Ei näytä taidot vielä riittävän kisatilanteessa kontaktin suorittamiseen. Pisti hymyilyttämään, sillä ihmekkös tuo kun ei olla radallakaan pahemmin puomia tehty. Oma moka siis että liikaa vaadin. Uusinnalla oikein kiva suoritus ja hyvällä asenteella maaliin. Mukavaa oli myös se, että pujottelu toimi hyvin minun ollessani vasemmalla puolella. Eihän se koiralle vaikeaa ole, mutta minulle aiheuttaa edelleen ylimääräistä jännitystä.

Kotimatkalla käytiin hallilla tekemässä vielä kolme puomia (avulla, ilman, avulla). Lähestyminen 1-5 esteen kautta. Hyviä toistoja kaikki! Olen erityisen iloinen siitä ettei puomit heiluvina ja kolisevinakaan enää jännitä tai huolestuta Mörköä laisinkaan.

Torstaiana oli tuuraajana Mari Mäkelän motivaatio ja vauhti -kurssilla. Treeneissä ei tehty ratoje ja oikeastaan koko homma hoitui yhdellä esteellä - ja sitäkin tehokkaammin! Ihan hirveä hiki niin koiralla kuin itsellänikin oman vuoron jälkeen. Mörköllähän on sellainen "ongelma" etten ole sen ikinä nähnyt juoksevan täysiä, häntä suorana. Noh, eilen tämäkin sitten nähtiin. Mörkö oli muutaman toiston jälkeen niin hapoilla takakjaloistaan etten ole koskaan nähnyt koiraa sellaisessa tilassa. Eikä edes tehty muuta kuin lähetys esteelle (10cm) ja koiraa kutsuen ja hetsaten juoksin toiseen suuntaan. Pitää ottaa pohdintaan miten tuollaisia maksiminopeusspurtteja saisi koiralle aikaiseksi. Voihan siinä tulla hiukka hiki ja maitohappoa lihaksiin jos lihakset ei ole tottuneen tuollaiseen käyttöön.

Itselleni kerta avasi todella paljon mietteitä. On turha olettaa koiran suorittavan rataa täysillä, jos sillä ei ole tottumusta / kuntoa / kehonhallintaa tehdä täysillä kiihdyttämistä yksittäiseltä esteeltäkään. Oli kiva myös havaita, että kyllä Mörkökin juoksee häntä suorana ja takajalat toisistaan erillään kun on tarpeeksi suuri motivaatio liikkua lujaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti