maanantai 11. kesäkuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 27 + epikset

Mörköläisellä oli kiireinen päivä lauantaina. Ensin käytiin treenailemassa pujottelua päivällä ja illalla käväistiin Veikkolassa epävirallisissa kisoissa.

Pujottelu etenee ja ei etene. Olin suunnitellut tekeväni pujottelun kanssa niin, että siirtäisin jäljellä olevia kaaria väli väliltä keskemmälle pujottelua kunnes keskivaiheilla häivyttäisin kaaret kokonaan pois. Kuvittelin tämän olevan helpompaa Mörkölle, ja että näin oppiminen tapahtuisi pienin askelin. Mutta kun aina ei asiat mene niin kuin suunnittelee. Mörkönen painelee pujottelun oikein sujuvasti kun kaari on sisäänmenossa (ihan alussa) ja kolmanneksi viimeisessä välissä. Aikaisemmin oli kaari myös toiseksi viimeisessä välissä ja olin suunitellut siirtäväni tämän kaaren neljänneksi viimeiseen väliin... mutta kun näin tein Mörköltä hajosi lopun pujottelu täysin. Kokeilun jälkeen pari oikein hyvää pujottelua kahdella kaarella ja jälleen kun lisäsin kaaren vneljänneksi viimeiseen väliin homma hajosi. Loppuun taas onnistunut toisto kahdella kaarella, kotiin ja pohtimaan asiaa.

Eli vaikuttaisi siltä, että edellä kuvattu tapa ei toimi. Jäljelle jäänee sitten se, että alan hitaasti häivyttämään toista kaarta kolmanneksi viimeisestä välistä. Henkisesti olen varautunut tämän olevan pitkä prosessi, aika näyttää kuinka kauan tässä stepissä menee. Positiivista on se, etten usko ensimmäisen sisäänmenokaaren häivyttämisen olevan suuri askel. Olenhan jo aikaisemmin kokeillut ilman ensimmäistä kaarta miten homma sujuu, ja sujuihan se (pari kuukautta sitten tosin). Huomenna päästään Mörkön kanssa tositoimiin viikkotreeneissä kokeilemaan onko tällä kertaa suunnitelmat kohdillaan.

Illalla oli epikset Veikkolassa ja päätin lähteä sateesta huolimatta kisaamaan ihan siitä syystä että Mörkö saa kokemusta kisarutiineista, vieraista esteistä ja vielä siitä että agilityä voidaan tehdä useamman kerran päivässä (simuloi tarpeeksi lähelle sitä tilannetta että olisi kaksi starttia päivässä). Kilpailupaikalle saavuttuani totesin yhden lisäaspektin lisää - kenttä oli ruohikolla (jalkapallokenttä). Uusi alusta siis Mörkölle. Koska satoi, niin vielä liukas sellainen.

Oli mukava huomata miten innoissan Mörkö oli, ihan selvästi se tiesi mikä on homman nimi. Hyvä homma, meillä kahdella on ihan selvästi alkanut kehittymään omat kisarutiinimme. Mörköä ei haitannut nurmikko alustana ollenkaan ja tassutkin pitivät käännöksissä hyvin. Itse kiittelin itseäni siitä että olin ottanut agility-kengät mukaani, perus-lenkkareilla olisi kyllä lipsunut pahasti... nyt oli pito juuri niin hyvä kuin pystyi toivomaan :) Mörkön rata meni mainiosti - yhdellä ylimääräisellä puomin alastulolla höystettynä. Putkesta matkan olisi pitänyt jatkua vasemmalle, mutta niin vain Mörkö nappasi puomin alastulon oikealta ja kävi suorittamassa oikein nätin kontaktin. Itseäni harmitti tosi paljon se, etten ollut osannut rataan tutustuessa ottaa huomioon puomin alastuloa. Toisaalta, uskon että tämän jälkeen muistan tämän "Mörkö-spesifisen" asiankin pitää mielessä. Mörköhän tarjoilee treeneissäkin kontaktia kun kontaktin näkee. En kuitenkaan aio alkaa kieltämään tuota käytöstä vaan toivon että käytösmalli sammuu kun en vain asiasta palkkaa. Jos näin ei jostain syystä kävisi, tai kontaktien tarjonnasta tulee suurempi ongelma, niin sitten pitää laittaa mietintämyssy uudestaan päähän. Hylkääyksestä huolimatta Mörkö tuli mini-möllien kolmanneksi (koska hylky oli 15 virhettä) :)

Kaiken kaikkiaan oikein antoisa päivä. Lyhyesti:
  • pujottelu etenee
  • "kahden startin päivä" ei laskenut Mörkön innostusta
  • uudet esteet, ympäristö ja nurmikko alustana eivät olleet mikään juttu Mörkölle
  • agilityyn ostamani kengät toimivat superisti
  • itse opin ottamaan Mörkölle ominaisia asioita paremmin huomioon rataan tutustuessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti