lauantai 2. kesäkuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 25 - Onnistumisia!

Tänään treenit suijuivat suunnitelmien mukaisesti höystettynä myös hieman suunnittelemattomalla treenillä. Olen havainnut, että alkuperäisessä suunnitelmassa on joskus vaikea pysyä ja että toistojen määrät tuppaavat kasvamaan helposti liian isoiksi (mikä myös pidentää treeniajan liian pitkäksi). Tähän olen havainnut hyvän keinon että ottaa tarpeeksi vähän palkkaa mukaan treeneihin. Ei voi tehdä kuin muutaman toiston kun ei ole palkkiota suuremmille toistomäärille. Joten tänään hallille mukaan 10 nakin palaa ja kaksi verilettua. Tarkoituksena jatkaa pujottelun kanssa ja työstää "jotain" muutakin, riippuen siitä miten hallissa esteet sattuu olemaan.

Eli siis alkuun pujottelua. Kolmella kaarella, niin että viimeinen kaari (joka on toiseksi viimeisessä välissä) oli ~20cm pässä pujottelusta. Mörkö suoritti pujottelun suurella innolla. Seuraavalla toistolla taas viimeistä kaarta viisi senttiä kauemmaksi, ja koska tämä sujui hyvin niin taas etäisyyttä viisi senttiä suuremmaksi. Neljännellä toistolla otinkin sitten kolmannen kaaren kokonaan pois! Lopuksi vielä yksi palauttava pujottelu kolmannella kaarella. Pujottelun treenaamisen lisäksi pujotteluun lähetykset eri kulmista.

Aivan mahtavaa, että pujottelu taas etenee :D Nyt pari päivää taukoa ja omissa treeneissä toistan saman kuin tänään. Ja vielä sitäkin seuraavalla kerralla. Jos jokainen kerta menee hyvin niin pakkohan sitä on uskoa että Mörkö osaa :) Edistymisestä kehkeytyi myös positiivinen ongelma: miten tästä eteen päin? Mennäkö kahdella kaarella niin että alan häivyttämään kolmanneksi viimeisessä välissä olevaa kaarta? Vaiko tehdä sama kolmella kaarella niin että laitan tukikaaren neljänneksi viimeiseen väliin ja häivytän kolmanneksi viimeisessä välissä olevaa kaarta pois? Ensimäinen on enemmän "big bang"-tyyliin, eli kun keskeltä kaari häivytetään pois niin sitten pitääkin koko pujottelun sujua. Jälkimmäisellä tavalla kaaret siirtyisivät koko ajan keskemmälle pujottelua niin että kaarettoman pujottelun pituus lopussa kasvaa väli väliltä. Juuri nyt tuntuu että jälkimmäinen tapa on vähemmän herkkä motivoinnin suhteen, mutta vaatinee hieman enemmän kaarien kanssa pelaamista. En nyt vielä lukitse vastausta suuntaan taikka toiseen, mutta uskoisin että jälkimmäiseen tapaan päädyn. Onneksi valinnan tekemiseen on vielä päiviä aikaa.

Pujottelun lisäksi otin kaksi puomia, Mörkö suoritti puomit kummallakin kerralla laukalla. Jee! Puomilaskurissa nyt 12 laukalla suoritettua puomia. Ihan lopuksi pientä radanpätkää missä pystyi erinomaisesti harjoittelemaan takaaleikkauksia. Näissä ei mitään ongelmia. Sitten huomasinkin että suunnitelemani treeniaika (10min) onkin mennyt, joten lähdin Mörkön kanssa jäähdyttelemään noin kilometrin kävelylle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti