maanantai 11. lokakuuta 2021

Tikru reissaa - WDS 2021 Brno, Tsekki

Ihan älyttömän valutoinnin jälkeen päätin viimeisen ilmoittautumispäivän viimeisenä tuntina ilmoittaa Tikrun maailman voittaja- näyttelyyn. Olin asiaa jo miettinyt ennen koronaa, mutta korona pisti miettimään kuinka suuri pahis olen ja miten suuren riskin perheelleni muodostan jos lähden reissuun. Ilmoitin koiran lopulta ja toivoin ettei koronatilanne mene mahdottomaksi. Ilmoittautumisen jälkeen meni hetken löytäessä lentoja, lopulta lensin Wieniin ja vuokrasin sieltä auton. Täytyy myöntää, oli kutkuttavaa istua pitkästä aikaa lentokoneessa.

Pakollinen turistikuva :D

Itävällan vuokra-auto Unkarin rekkarissa?

Koska muut näyttelyt osuivat viikolle ja WDS oli Tikrun osalta sunnuntaina en ilmoittautunut muihin näyttleyihin. Toiset näyttelyyn löwchenit olivat myös laadukkaita ja pitkään jatkuneen vatvomisen jälkeen tuomari laittoi Tikrun valitetavasti valioiden toiseksi. Voittanut koira oli kaunis mutta isohko ja järkyttävässä trimmissä. Valehtelisin jos väittäisin ettei tuolloin harmittanut rotumääritelmän vastainen trimmi, ja olihan tuomarin päätös hiljainen hyväksyntä sillä että on ok trimmata löwcheniä liikaa. Mutta ylpeinä itsestämme kisasimme loppuun saakka saaden lopulta vara-CACIBin. Olen tyytyväinen siihen etten olisi voinut tehdä mitään enempää ennen näyttelyä enkä mitään paremmin kehässä. Me oltiin meidän parastamme Tikrun kanssa! Tikrukin ylitti itsensä.

Muuten Tsekit tarjosivat parastaan. Aurinko paistoi ja lämpötila oli 20-25 astetta. Itseäni yllätti se miten siistiä Tsekeissä on, miten puhtaina autot pidetään ja miten hyvin talot huollettiin. Ei kisata Suomalaisina ihan samassa sarjassa... Tsekkiläinen ruoka oli tosi hyvää, ihmiset avuliaita ja mielenkiintoisia retkikohteita olisi ollut vaikka miten paljon.

Ladyt Brnon linnan puistossa

Koirat sai tulla myös eläintarhaan

Lokakuun kesäkuva

Viimeisen hotellin näkymä, Mikulovin linna

Tästä se ajatus lähti... ylös on päästävä.


Ja 400 nousumetriä myöhemmin ylhäällä.

Januv Hrad, romahtaneen näköiseksi rakennettu ehjä linna.

Lednicen linna

Viiden päivän reissu sisälsi paljon naurua kummitädin kanssa, aivan liikaa ruokaa ja sopivasti aurinkoa. Vihreyttä ja vehreyttä sekä viiniköynnöksiä, maissipeltoja ja auringonkukkapeltoja. Maksullisia teitä ja sivuretkiä pieniin kyliin. Oli rikkaus että olin vuokra-autolla liikenteessä, moni paikka olisi jäänyt muutoin näkemättä. Tsekki on ehdottomasti maa minne voisi palata vielä uudestaan.

Tikru on kyllä mitä mainioin matkakaveri. Ei vedä eikä hötkyile hihnassa. Liikkuu rennosti alustalla kuin alustalla, niin lentokentällä ihmisvilinässä, kaupungin kaduilla kuin haastavassa rinteessäkin. Nukkuu yönsä kainalossa, eikä askartele yksin ollessaan. Tikru soluttautuu laumaan ihan tuosta noin vain, eikä katso kulmien alta myöskään uusia laumaan tulijoita. Joka paikkaan mennään iloisesti häntää heilutellen. Ihan paras koira, ja kultaisen luonteen lisäksi on kuorrutettu vielä kauniilla ulkomuodollakin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti