sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Kaksi startti agilityä

 Parin kuukauden kisatauon jälkeen pääsin viimein osallistumaan Tikrun kanssa kisoihin Kirkkonummella Tommi Raita-ahon tuomaroimana. Tulosmielesssä aihetta juhlaan ei suuresti irronnut, mutta kokonaisuuden kanssa olemme Tikrun kanssa menneet eteen päin hurjasti!

Tikrua on aikaisemmin jännittänyt puomi vieraissa paikoissa ja tämä on näkynyt puomin ravaamisena tai ympäristön häiriöiden pälyilynä. Nyt Tikru teki töitä koko ajan minun kanssa. Ratatilanteessa hieman päänvaivaa tuottanut pujottelukin onnistui, kuten myös jostain syystä minun jännittämäni rengas. Puomin Tikru suoritti hitaalla laukalla. Tuomarin mielestä kontaktille ei tullut osumaa, itse näin toisin mutta kieltämättä osuma oli kovin korkea joten sitä myöten ei harmita tuomarointi kun ei osuma täyttänyt minunkaan kriteeriäni. Etenemä oli 3,6m/s ja vitosella irtosi ykkös sija. Puomi parantunee kunhan Tikru osaa suorittaa sen kisoissakin rennolla laukalla.

Hyppyradan rataan tutustumisessa selvisi ettei tutustumista tehdäkään kahdessa erässä, vaan yhdessä. Tämä tarkoitti minun kohdallani suunnitelman uusiksi menemistä, sillä olin ensimmäinen starttaava koirakko. Onneksi olin riisunut jo yhden vaatekerran pois aikaisemmin ja laittanut kisakengät jalkaan. Silti harmitti kun tiesin etten kerkeä tekemään Tikrun kanssa meidän lämmittelyrutiineja koska ei ollutkaan toisen rataantutustumisryhmän aikaa käytettävissä. Hiukan varmistellen suoritin siis radan, ja tämähän tietty kostautui 0.18s yliaikana. Tällä tuloksella olimme kuitenkin ykkösiä jälleen.

Kokonaisuutena tämä oli parhain kisapäivä meidän kisaurallamme. Molemmat startit onnistuivat, tähän mennessä on aina jälkimmäinen mennyt pipariksi. Kisatilanteiden sietokyky on siis parantunut, meillä kummallakin. Samoin kummankin radan tekeminen oli rentoa ja tämä näkyi ihanneajoissa, jotka olivat myös meidän kisauramme parhaimmistoa. Täysillä ei vielä menty, itse jostain syystä varmistelen ja himmaan ihan turhaan. Positiivisin mielin siis oletan etenemän vielä parantuvan. Tikru irtosi parissa kohtaa hämmästyttävän hyvin ja saatiinpa radalle useampi onnistunut persjättö. Kyllä niitä tuloksiakin vielä tulee, kun saadaan yhteisiä ratametrejä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti