keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Haastan itseni pujottelun kanssa

Mörkö piti säännöllisen agilitytaukonsa taas oli aika treenata. Treeniratana oli Lee Gibsonin aiemmin tänä syksynä Lohjalla ollut rata. Itse kiinnoistuin lähinnä radan alusta ja lopusta. Pujottelu mietitytti.


Kokeillako takaaleikkuasta? Vaikka takaaleikkauksesta tulisi tosi jyrkkä. Kokeillako lähettää pujotteluun niin että koira on vasemmalla puolella? Kummalta puolelta olisi parasta suorittaa nelonen? Mitä tehdä pujottelun jälkeen? Valssi, poispäinkääntö vai jotain aivan muuta? Kerkeääkö pujottelun alkuun pakkovalssiin? Ennen treeniä käytiin vilkasta keskustelua treeniryhmän facebook-ryhmässä, ja täytyy kyllä sanoa että etukäteen miettiminen oli ehkä koko treenin paras anti.

Mörkön kanssa oli suunnitelmana kokeilla 1) pakkovalssi 2) takaaleikkaus 3) poispäinkääntö. Pakkovalssiin kyllä kerkesi hyvin ja koiran sai varmasti pujotteluun (putken sijaan, mikä monella oli haaste), mutta suoritus oli hidas. Takaaleikkaus hieman mietitytti kun takaaleikkaus tapahtui todella jyrkässä kulmassa. Tämä kuitenkin hyvä ohjaus kunhan muistan maltin. Kun maltoin odottaa että Mörkö oli pujotellut 3-4 väliin niin ei ollut mitään ongelmaa tehdä takaaleikkausta. Muutaman toiston se vaati ennen kuin maltti löytyi. Poispäinkääntö toimi yllättäen parhaiten! Olin aivan varma ettei Mörkö irtoa kauas putkeen, mutta sinne se paineli häntä suorana.

Myöhemmin kokeiltavaksi (ja treenattavaksi) jää 4) koira lähestyy ohjaajan vasemmalta puolelta pujotteluun ja ohjaaja menee pujottelun oikealle puolelle. Tämä ei tahdo onnistua edes 90 asteen kulmasta niin en viitsinyt edes kokeilla näin paljon vaikeammasta kulmasta.

Olin kyllä yllättynyt miten hyvin Mörkö kuitenkin osaa hakea pujottelun alun, hoitaa pujottelun ja kestää vielä ohjaukset pujottelun jälkeen. Näitä vaan pitää treenata vielä hillittömästi että itsekin alan uskoa osaamiseen ja että suorituksista tulee rento. Saas nähdä kauan menee ennen kuin kisoissa alkaa haastavat pujottelut onnistumaan... Nyt olen päättänyt että aina kun kisoissa on haaste pujottelun suhteen niin koitan ratkaista sen ennemmin kuin ottaa varman päälle. Onhan nolla kiva, mutta jos ikinä aion nostaa meidän tekemistä seuraavalle tasolla Mörkön kanssa niin on vain pakko saada kisasuorituksiin pujotteluvarmuutta ja sitä myöten säästää muutamia sekunnin osia loppuajasta.

Tehokas seitsemän minuuttinen menikin kokonaan alun kanssa. Tein myös kaksi kertaa puomin persjätöllä ja usean metrin sivuttaisetäisyydellä. Mörkö otti kontaktin, joskin osuma tuli aika korkealle. Hyvä kuitenkin tietää että näinkin voin tehdä. Muuten aika menikin pujottelun kanssa eri vaihtoehtoja kokeillen. Kaikkinensa toistoina 1 pakkovalssi, 3 takaaleikkausta ja 1 poispäinkääntö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti