sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Negatiivista rallya

Tämän vuoden viimeinen rally-toko tuli kisattua partisten mestiksissä. Tuli tehtyä kyseenalainen ennätys, kun saatiin Mörkön kanssa niin paljon virheitä ettei pisteet edes riittäneet. Tuloksena -2.

Hyvät asiat:
- Mörkö oli rentona ennen kehää, tuli rennosti kehään ja suoritui radasta melko rennosti. Muutamia hetkiä koira oli selkeästi paineistunut, mutta hienosti Mörkö myös pääsi pois paineesta. Käytösruudussa Mörkö piti suorastaan erinoamista kontaktia.

Ja ne huonot asia:
- En talkoile ja kisaa samana päivänä enää ikinä. Tiesin jo aikaisemmista kokemuksista ettei talkoilu ole hyväksi, mutta nyt tein päätöksen että ei näin enää jatkossa. Tämä on helppo pitää, sillä tämä kisa oli myös hetkeksi viimeinen partiksille talkoiltu kisa. Katsotaan sitten uudestaan kun taloudessa on taas partis, siihen saakka nautin rivijäsenen eduista.
- Pitää yksinkertaisesti treenata enemmän. Kyllä se kotona osaa ei kuitenkaan kanssa kisasuoritukseen. Kotona Mörkö osaa teknisesti tehtävät kohtuullisesti tai loistavasti, mutta on aivan eri asia tehdä temppuja yksittäin ja kotona. Ennen sauraavaa kisaa on pakko saada alle ratatreeniä. Esimerkiksi pyörähdys ensimmäisenä kylttinä, kaikki molemmat kääntyy johonkin suuntaan, peruutus sivulla vaativat vielä yleistämistä paljon jotta toimivat myös radan osana.

Eihän se nyt yllätys ollut ettei treenaamatta tulosta tule, mutta olen kieltämättä yllättynyt että keittiötreenailu siirtyy rallyssa näin vähän kisaradalle kun taas tokossa keittiössä on tehty hyvät pohjat. Ovathan lajit toisaalta kovin erilaisia luonteeltaan... joten lisää treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti