torstai 5. lokakuuta 2017

Mörkön kisaviimeistely viikkotreeneissä

Tällä viikolla ratatreeni, ja koska meidän ryhmästä useampi suuntaa viikonloppuna kisoihin niin tehtiin vauhdikasta rataa.

Alkuun tehtiin minulle niin vaikeaa takaa kierto - persjättöä, ja kertaakaan ei Mörkö tehnyt väärin! Eikä sen pidäkään tehdä, eikä olekaan tehnyt, vaan jostain tuntemattomasta syystä kyseinen ohjaus on minulle niin älyttömän epävarma. Saas nähdä milloin uskallan kokeilla ohjausta radalla... kun tähän saakka on persjätön sijasta tullut tehtyä tuttu, turvallinen mutta hitaampi valssi.

Suoria peräkkäisi putkia tehdessä tuli oivallus ettei pidä pinkoa kuin sadan metrin pikajuoksua, vaan pitää muistaa pitää ohjaus päällä ettei koira turhia mutkittele putkien välissä. Selkeä homma, mutta niin vain itsekin paahdoin täysillä eteen päin ilman ohajusta. Näin perusasia, miksei tästä(kään...) ole aikaisemmin minulle sanottu.

Radan lopussa rasitettiin ohjaajan aivoja miettimällä muita ohjauskuvioita siivekkeen ympäripyörittämisen sijasta, se kun ei ole Mörkön vahvuuksia. Sanavarastoon lisättiin twist ja helikopteri eli valssi-persjättö. Ensimmäisellä kerralla tuli rimakauhu kesken ohjauksen ja helikopteri muuttui erinomaiseksi twistiksi. Toisella kerralla uskalsin viedä ohjauksen loppuun ja tein onnistuneen, joskin hiemaan väärään suuntaan suuntautuneen helikopterin. Ihan hyvä näin ensimmäikseksi kerraksi, näitä täytyy treenailla lisää sillä muuten kummatkin ohjaukset tuntuivat sopivan Mörkölle tosi hyvin.

Näillä viimeistelyillä sunnuntaina toivottavasti tärähtää taas nolla tai muutamakin tassuun ja taskuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti