keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Pujottelua kehiin

Mörkön viikkotreenit tänään. Tai voiko noita nyt treeneiksi kutsua kun tehtiin kaikkinensa neljä lievästi mutkalla olevaa putkea ja pujottelu molemmin puolin hypyn kautta lähestyen. Minitreenit nyt ainakin :)

Onneksi meillä on hyvä kouluttaja joka heti hiffasi mitä haluan Mörkön kanssa vahvistaa. Kantavana teemana nyt keväällä itsevarmuus, itsenäinen eteneminen ja vauhti. Itsevarmuutta on rakennettu jo viime talvena ja en usko että siihen tarvitsee ylläpitoa enempää kuluttaa energiaa. Nyt työstetään itsenäistä etenemistä. Vauhti tulee näiden kahden yhteisvaikutuksesta.

Eli kouluttaja pallon heittäjäksi. Mörkö lähtee jo laukalla putkelle ilman minun liikeapua, suullisen käskyn annan. Pujottelut meni virheittä mutta ei täydellä vauhdilla. En huolestu vielä, vaan seurataan tilannetta. Voi huvin olla että 5kk tauko pisti Mörkön miettimään tekemisiään tarkemmin ja pujottelussa käytettävät lihakset ovat olleet myös pitkään tauolla. Tärkeämpää tällä kertaa teknisesti oikea suoritus, mutta vauhti pitää pitää mielessä ja tehdä tarvittaessa asialle jotain.

Taidan olla kyllä varovaisuuden huipentuma kun haluan aloitella lajia jälleen kevyesti. Ehkä ensi viikolla jo voisi ottaa puomin kehiin? Tai ainakin voisi tehdä 4-6 esteen sarjaa.

*******

Kotosalla innostuin kokeilemaan koulutustaitojani ja päätin kokeilla pystynkö opettamaan Mörkölle suunnat oikea ja vasen. Nämä siis käyttöön rally-tokon molemmat vasempaan, tulppaani ym käännöksissä jos vaan saan opetettua asian. Kaksi kertaa olen nyt naksutellut Mörkölle kohteen kiertoa vastapäivään, ja tänään aloin liittämään käskyä mukaan. Nyt harjoteltiin niin että Mörkö lähti aina vasemmalta puoleltani tarjoamaan kohteen kiertoa, mutta tulipa mieleen että pitää treenata myös oikealta puolelta suorittaminen. Onneksi näinkin yksinkertainen asia tuoli mieleen nyt... helpompi treenata tässä vaiheessa tuokin häiriö mukaan. Olin yllättynyt miten hyvin Mörkö lähti toimintoa tarjoamaan ja olen voinut häivyttää kohdettakin jo runsaasti. Jännään hieman, josko vasen ja oikea toiminnot saisi koulutettua kisavalmiiksi asti.

Tikrun kanss tehtiin seuraamista hieman. Tarjoaa kyllä tosi kivasti vasemmassa jalassa kiinni olemista kun otan sivuaskelia oikealle. Pari askelta suoraan eteen onnistuu, taakse ei. Vasemmalle käännös on kunnossa, oikealle kääntymiset on työstämättä täysin. Kiva että tämä(kin) iäisyysprojekti on nytkähtänyt hieman eteen päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti