keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Tikrun viimeinen junnu-esiintyminen

Voi Tikrun poikasta kun sekin on kerennyt melkein kasvaa jo nuoreksi. Onneksi vielä kuukauden voin lulluttaa junnua. Äkkiä aika vaan menee, tahtoi tai ei.

Sunnuntaina oli Tikrun viimeinen junnu-esiintyminen Lahdessa. Ilokseni näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 19 leijonaa ja näyttelypaikalla selvisi että junnu-uroksissa oli tulossa ihan kunnon kisa viiden junnun kesken. Tikru liikkui pääsääntöisesti erinomaisesti (unohtamatta kuitenkaan satunnaisia riehumisia), esiintyi vapaasti tosi hyvin mutta seisottaminen niin pöydällä kuin maassakin tarvitsee vielä paaaaljon treeniä.

Tuomari Juha Puttkonen mittasi Tikrun 32cm korkeaksi ja kirjaili arvosteluun seuraavasti:
Mittasuhteiltaan oikea. Sopiva luuston vahvuus. Urosmainen pää jossa hyvä kallo-osa ja kuono. Keskiruskeat silmät. Hyvä purenta. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hienolaatuinen karvapeite. Erinomainen häntä.Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu riittävällä askelpituudella.

Olin kieltämättä yllättynyt että hienojen junnu-urosten joukosta Tikru päätyi lopulta ensimmäiseksi, ja PU-kisassa vielä nousi PU3ksi saaden SERTin. Ainahan se on mukavaa, kun vielä keskenkasvuinen junnu kiilaa valioiden väliin :) Loppuhuipennuksena Tikru voitti vielä royal canin-juniorikisan, mutta BIS-junnussa ei tullut muuta kuin kokemusta. Pitkän päivän väsymys alkoi näkymään Tikrussa ja koiraa muun muassa harmitti peppuun osuvat (omat) häntäkarvat. Sallitaan junnulle väsymyskiukuttelu, kuin kuitenkin liikkui lopulta isossa kehässä oikein mukavasti ja seisoikin vielä nätisti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti