keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Pikkupuuhastelua

Pitkästä aikaa kotitouhuamista :)

Tikrulle muistuttelin takajalka-targettia ja peruuttamista targetille. Ahnehdin hieman liikaa välimatkan kanssa kun onnistumiset jäivät liian pieneksi pidemmällä matkalla (noin 1m). Täytyy helpottaa seuraavilla kerroilla, ja voisinpa nyt ottaa peruuttamisen kanssa tavoitteeksi että häivyttäisin itseni seisovaan asentoon (nyt istun lattialla) ja nimeäisin toiminnon. Kun saisi tarpeeksi kasvatettua matkaa niin olisi näppärästi rally-tokon peruuta edessä taito olemassa :) Voisi alkaa sitten yleistämäänkin eri paikoissa, kun tähän mennessä edessä peruuttaminen on ollut selkeästi eniten yleistämistä tarvittava temppu muiden koirien kohdalla. Tehtiin myös kevyesti tasapainotyynyllä treeniä (tönimisiä, jalkojen nostelua).

Mörkö pääsi työstämään eilisestä taitotaulukosta innostuneena sivu-käskyä. Tein niin, että lattialla oli samassa paikassa kuppi minne heitin palkkanamit. Koiran hakiessa namia vaihdoin omaa rintamasuuntaa suhteessa kuppiin, joten Mörkö joutui hakeutumaan sivulle kaikista mahdollisista kulmista. Tällä kertaa en käyttänyt käskyä, pitää miettiä miten jatkossa kannattaa toimia... Edestä, etuviistoista suunnista sekä suoraan vasemmalta sivulle tulo ei ollut mikään juttu Mörkölle, mutta takaa, takaviistosta ja oikealta sivulle tulot olivat selkeästi haastavia (näkyi sivulle tulo paikan liiasta väljyydestä). Olin todella yllättynyt, sillä jotenkin ajattelin Mörkön osaavan sivulle tulon. Mutta enpä ole tainnut noita harvinaisempia ja ehkä jopa "turhia" kulmia treenatakaan laisinkaan. 

Joten, riippumatta siitä onko nuo lähestymiskulmat edes tarpeellisiä rally-tokossa tai tokossa treenailin niitä helpotettuna. Uskon vähintään että Mörkön itseluottamus paranee kun tekninen osaaminen paranee. Onhan rally-tokossa myös kyltti missä kutsutaan koira takaata sivulle (AVO) ja kaikki ne kyltit missä koiran pitää kiertää oikealta vasemmalle sivulle (kaikki luokat), joten ei varmasti taitonakaan ole turha (vaikkakin ko kylteistä selviää myös vähemmällä sivulle tulo -taidolla, kuten mekin olemme selvinneet tähän saakka). Haluan kuitenkin nämäkin sivulle tulot kuntoon, olemme siten valmiimpia kohtaamaan mahdollisia yllätyksiä ja muita haasteita tai häiriöitä kisoissa.

Eli vastoin odotuksia, perusasian kohdalle ei tullut OKta taitotaulukkoon. Todella hyvä herätys itselleni, että näennäisesti osattu liike ei välttämättä olekaan oikeasti osattu kun harjoitusta varioidaan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti