maanantai 24. lokakuuta 2016

Treeninamitehdas

Olen jo pitkään miettinyt että pitäisi tehdä itse treeninameja. Joskus olen keittänyt ja kuivattanut maksaa, mutta kun maksaakaan ei pitäisi määräänsä enempää syöttää niin tuonkin tekeminen on jäänyt. Murren murkinan treeninamit (kanapiiraa ja kanan sydäntä) on toiminut hyvinä extra-herkkuina, mutta liian usein (eli melkeinpä aina) sorrun käyttämään nakkia. Koirat tykkää, mutta minä en kun ovat niin suolaisia ja lisäaineita täynnä.

Joten... äsken laitoin kokeiluun viime viikolla löytämäni ohjeen: https://www.youtube.com/watch?v=viHgxK5wYVU&feature=youtu.be . Jauhelihaa käytin 700g ja siihen laitoin viisi kananmunaa. En tiedä olisiko kuitenkin pitänyt laittaa yksi muna lisää vai paistaa 5min kauemmin... hieman kiinteämpää olisi lätty saanut keskeltä olla. Joka tapauksessa pilkkominen onnistui hyvin tälläkin kiinteydellä ja mukana oli kolme kirsua erittäin liki laatua valvomassa :) Nyt namit ovat kuivumassa uunissa. Kiva päästä kokeilemaan huomenna Mörkön kanssa treeneissä miten namit vievät miestä.

Tikru oli tänään fyssarilla ja saatiin häneltäkin lupa lisätä maltillisesti liikuntaa. Huomenna vielä palaudutaan hoidosta mutta sitten aletaan hommiin! Kotijumppaa jatketaan lääkäriltä saatujen ohjeiden mukaisesti. Lekuri oli sitä mieltä että Tikru voisi palata kevyesti agilityn pariin jo kahden kuukauden päästä, mutta itse pidän realistisempana helmikuuta. En usko että kahdessa kuukaudessa saan Tikrun yleiskunnon ja kehonhallinnan sille tasolle että uskaltaisin viedä koiraa treeneihin. Varsinkin kun Tikru on sellainen joka palkkaantuu parhaiten lelulla ja lelusta taistellaan taas täysillä.

Nyt on Tikru todella väsynyt. Hyvä että antaa keholle mahdollisuuden toipua ja palautua. Kerkeää sitä riehua myöhemminkin. Onhan tässä vielä mahdollisuus takapakkeihin, mutta toistaiseksi suunta näyttää hyvältä ja todella toivon ettei takapakkeja tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti