tiistai 11. lokakuuta 2016

Teemana häiriöt

Tänään rally-treeneissä oli niin meille tehty teema ettei mitään rajaa. Olin alkuun päättänyt että teen sivulla ollessa kontaktin pitoa kolme sarjaa, 30s, 40s ja 20s. Kotona meni kerran (vahingossa) 3min, mutta en halunnut vaikeassa ja paljon häiriötä sisältävässä paikassa edetä liian suurin askelin. Kontaktin lisäksi ajattelin treenata Mörkön tarjoamana sivulle tuloa.

Mutta kuinkas sitten kävikään... oli pakko vaihtaa lennosta suunnitelmat kun treenin teemana oli meille sopivasti häiriöt. Aloitin kuitenkin 20s kontaktilla, ihan vain lämmitelläkseni koiran. Tämän jälkeen tehtiin puolisen tuntia erilaisia häiriötreenejä ja Mörkö ei haksahtanut häiriöihin yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Ja Mörkön ilme - olin ihan sulaa vahaa kun nauravat silmät tuijottivat minua harjoituksia tehdessämme. Me olimme niin yhdessä, luottavaisin mielin.

Tämän jälkeen tehtiin lähtöä. Tultiin lähtökyltille ja välillä lähdin lähes suoraan liikkeelle ja välillä odotin hyvän tovin. Välillä piti huitoa kuvitteellisia ampiaisia ja välillä taas tehtiin travolta-liikkeitä. Tämäkin erittäin hyvää häiriötä, jo ihan niinkin perusteista kuin että on kylttiteline edessä. Mörkö pystyi pitämään kontaktin todella hyvin muiden koirien aiheuttaessa suurta häiriötä. Liikkeelle lähdöt (seurautin vain pari askelta) olivat alkuun tahmeita, mutta nekin paranivat toisto toistolta.

Muiden tehdessä vielä muutamat tekniikkaasiat me huilattiin. Mörköstä alkoi näkyä väsymys. Ihan loppuun tein vielä yhden 40s kontaktitreenin ja tämän jälkeen superpalkkaus ja kotio.

Miten voi koira olla niin erilainen eri treeneissä! Huippua tietty se, että jokainen treeni on ollut edellistä parempi. Hieman mietityttää että voiko pelkkä kontaktin keston treenaus rentouttaa Mörköä näin paljon ja näin nopeasti... mutta toisaalta ei sillä ole juuri nyt väliä mikä on syy jos seurauksena on selkeästi rennompi Mörkö treeneissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti