keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Takaakierto-persjättö

Niinun treeneissä oli niin makoisa takaakierto-persjättö kohta (este 8), että oli aivan pakko saada tuurausvuoro. Onneksi tuurausvuoro saatiin ja käytetiin oikeastaan koko aika takaakierto-persjättö ongelma purkamiseen. Ensinnäkin epäilen että käytän ohjausta ehkä hieman väärissä paikoissa. Toisekseen tiedän olevani auttamattoman myöhässä persjätön kanssa, mutten osaa asiaa itse korjata. Kolmanneksi onnistun kuitenkin treeneissä, mutta en ole onnistunut siirtämään osaamista kisaradoilel. Niinu lisäsi listaan vielä ajoituksen, suunnan ja ajatusongelman takaakierron kanssa. Oikeastaan myöhästyminen persjätöstä onkin seurausta takaakierron ongelmista. Johtuen ehkä omasta kiireestäni persjättöön niin oma rintamasuuntani on väärä (ei siivekkeen taakse vaan rimaa kohti) ja tästä syystä joudun törkkäämään koiran siivekkeen taakse ja kun tässä kohtaa olen jo myöhässä niin koittaessani juosta koiran alta pois niin Mörkö lähteekin liikkeen mukaan hyppäämisen sijaan -> seuraa kielto.

Ensinnäkin tultiin yhdessä siihen tulokseen, että unohdetaan hetkeksi persjättö kokonaan. Keskityn nyt tulevina viikkoina hiomaan takaakierron kohdilleen, niin voin hyvin tehdä persjätön sijaan valssin. Olin todella helpottunut kun kuulin, ettei Niinukaan tekee takaakierto-persjättöjä mielellään. En siis ole mitenkään "huonompi" jos teenkin "vain" takaakierto-valseeja. Takaakiertojen kanssa minun tulee keskittyä rintamasuunnan pitoon (sieltä mistä koira kiertää) vaikka oma liike suuntaakin kohti siivekkeen sisintä tolppaa. Tämän lisäksi minun pitää opetella päästämään koiran ohjaus aikaisemmin irti. Kun ohjauksen suunta on kunnossa niin ajoitusta voidaan aikastaa, jolloin kerkeän lähtemään valssiin ilman kiirettä. Tehtiin muutama toisto ja ai että tuntui hyvältä!

Loppuun tein rallattelupätkän missä oli muutama takaaleikkaus (esteet 18-25). Takaaleikkauksia tulee treenattua luokattoman vähän. Vaikka en ohjausta kisoissa käyttäisikään niin Mörkön itsevarmuuden, itsenäisyyden ja nopeuden kannalta takaaleikkausten tekemisellä on huomattava merkitys. Ajatusta siis enemmän helppoon rallatteluun minne ympätään takaaleikkauksia mukaan.

Aivan loppuun kokeilin vielä pujottelun avokulmasta (esteet 33-35). Luulen että Mörkö olisi taipunut pujotteluun pelkästään lähettämällä, ainakin Mörkö vaikutti tietävän mitä tekee. Kävin kuitenkin ohjaamassa käsi nenästä kiinni pitäen kaksi ensimmäistä väliä ja  oli mukava huomata että olen löytänyt tähän(kin) tekemiseen suoritusrauhan. Kumpikin meistä tiesi mitä ollaan tekemässä - yhdessä :)

Oli kyllä niin hyvät täsmäiskutreenit. En edes jäänyt kaipaamaan koko radan suorittamista, kun keskittymällä muutamaan tiettyyn asiaan sain niin paljon enemmän irti treeneistä. Hyvä muistutus itselle, että treeniratoja kannattaa katsoa positiivisella kriittisyydellä ja yrittää poimia harjoituksesta ne itselle tärkeimmät ja oleellisimmat osiot.

Ratapiirros löytyy: http://www.niinuagilitysport.fi/virallinen-agilityharjoitus-182016-omien-koirien-kuulumisia-ak-6-koulutuspaiva-ja-viikkoharjoituksen-knopit-ja-vinkit/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti