perjantai 6. toukokuuta 2016

Yksäriä, sekä turhaa murhetta

Torstai oli agilitypäivä. Alkuun olin varannut Leenalta yksärin aamupäivään, mutta kun tajusin Mörkölle tulevan tosi monta viikkoa kisataukoa niin ilmoitin vielä iltapäivälle kahteen starttiin. Tämän päätöksen tehdessäni en tietenkän osannut arvata säiden olevan näin hienot... olisi jäänyt kisat väliin, jotta olisi ollut mahdollista nauttia hienosta säästä muuten ja Mörkölläkään ei olisi ollut niin kuuma.

Yksärillä aloitetiin ensin Tikrun kanssa. Aluksi näytettiin meidän off-switchin tilaa ja paremmin saisi Tikru päästää lelusta irti. Mikä taas oli positiviista niin Tikru on hiffannut selkeästi idean että malttamalla pääsee riehumaan. Pystyin jopa heiluttelemaan lelua Tikrun edessä ja silti jätkä piti pepun penkissä - ja malttoi odottaa. Kovasti Leenaa nauratti Tikrun leikkimisen intensiteetti.

Treenattiin myös putkella putken tarjoamista, eteen päin fokusoitumista sekä lelun palauttamista. Varsinkin lelun palauttaminen on Tikrulle vaikeaa, kun Tikru mieluummin lähtisi lelunsa kanssa kuuta kiertävälle radalle. Niinpä kahden lelun leikillä treenaillaan minua kohden tulemista. Itse olen ihan solmussa lelujen kanssa, kun en ole tottunut lelujen kanssa pelaamaan. Hirveän kuumaa hommaa, kun pitää olla ihan satasella mukana eikä voi antaa Tikrulle sekunniksikaan aikaa haihatteluun... Muuten Tikru keksii itsekseen parempaa tekemistä.



Läksyiksi sainkin suunnitella harjoitukset äärimmäisen hyvin, ja varsinkin miten aion tehdä siirtymät. Lelun kansa alkuun, koira töihin, palkka ja taas alkuun. Ei yhtään mahdollisuutta Tikrulle rallatteluun, kun siitä ei ole kuitenkaan kuin haittaa jatkossa. Jos en pysty pitämään omaa keskittymistäni kasassa, niin treenit poikki ja muualle. Se nyt on itsestään selvää että treenit pidetään lyhyenä, mutta oli ihan hyvä muistutus että toistoja per kerta maksimissaan viisi jotta Tikrun intensiteetti ja tekemisen ilo säilyy ja kasvaa. Teknisinä taitoina jatketaan tolpan kiertämisen opettelemista naksutellen/lelulla. Ainakin eilen Tikrusta lelu oli miljoona kertaa parempi kuin nami.

Mörkön kanssa tehtiin keinun palauttava treeni, kun en edellisen kisan jälkeen ole keinua päässyt tekemään. Mörkö meni ihan ok mutta ei missään nimessä niin hyvin kuin voisi. Puomilla tehtiin alkuun suoria toistoja, ja havaittiin että alastulossa Mörkö tarjoaa joko kahta laukkaa (ei osu kontaktille) tai kolmea laukkaa (osuu kontaktille). Pohdittiin mihin suuntaan aletaan tekniikkaa viemään ja päädyin pysymään kolmessa laukassa. En usko Mörkön joka ikisessä tilanteessa pystyvän tekemään tarvittavan venytyksen kahdella laukalla alastuloa tehdessä. Pitää vain vahvistaa lisää että myös minun vedättäessä Mörkön on maltettava tehdä kolme laukkaa. Tehtiin loppuun myös kääntymisiä hieman.

Illan kisat... jälkiviisaana olisi pitänyt jättää menemättä. Ihmettelin kun Mörkön nenä ja suun limakalvot olivat todella kuumat vaikkei koira muuten läähättänytkään. Ensimmäiselle radalle lämmitellessä Mörkö ei innostunut normaaliin tapaansa. Lähdin kuitenkin radalle, mikä oli profililtaan meille mahdollisimman huono useine takaakiertoineen. Puhdas rata mutta hirveästi yliaikaa (etenemä 3,1m/s). Seuraava rata huomattavasti virtaviivaisempi ja Mörkökin vaikutti lämmittelyssä melkein normaalin innokkaalta. Kyllä järkytyksenä oli suurta, kun eteneä oli vieläkin huonompi (3,07m/s) parilla ohjausvirheellä höystettynä. Näillä näytöillä meitä ei taatusti pyydetä SM-joukkueeseen ;) Alla videot, vaikkein niissä ole oikei mitään nähtävää...




Illalla katsoin ettei Mörkö käytä takajalkojaan normaalisti, ikään kuin moottorin tehot olisivat poissa. Satunnaisesti Mörkön selkä oli ihan katkarapuna ja häntä oli todella vinossa vasemmalle. Varasin saman tien osteopaatille (Sanna Sammela) ajan täksi päivää. Minulle uusi tuttavuus, mutta kun ei tutuillekaan aikaa saanut näin nopeasti enkä halua pitkittää Mörkön tilannetta yhtään. Mörköllä oli hieman kiereyttä lavoissa ja varsinkin oikealla puolella lantiota. Hyppykieltoa viikko, joten siinä samalla selvisi ettei sunnuntain valmsennuspilottia ole. Totta kai koira pitää saada kuntoon, SM-kisoihin on niin vähän aikaa enää. Olisi kiva ymmärtää miksi Mörkö on noin jumissa, mutta ei voi muuta kuin pohtia olisiko lämmin keli haitannut keskiviikon treeneistä palautumista (vaikka teinkin palauttelut normaalin kaavan mukaan ja illalla Mörkö sai vielä magneesiumia ja kananmunaa palautumisen edistämiseksi).


Harmittaa valmennuspilotin väliin jääminen. Itselläni on jotenkin ollut langat hukassa nyt kun ei Niinunkaan treenejä ole ollut kuukauteen. Tekemisen rytmi sekä ajatus pitää saada löytymään jollain tavoin. Muutoin menee SM-kisat hihojen heilutteluksi, miten en todellakaan halua. Kun nyt näkee miten nopeasti Mörkö paranee niin täytyy miettiä yksäreitä tms ennen SM-kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti