perjantai 20. toukokuuta 2016

Kevyttä palauttelu treeneihin

Tällä viikolla olen uskaltanut kevyesti treenailla Mörkön kanssa. Mörkö liikkuu selkeästi paremmin takapäätään käyttäen, on iloinen ja reipas ja treenaamisenkin jälkeen myös vetreän oloinen. Jännityksellä odotan mitä ensi viikolla osteopaatti antaa lausunnoksi. Toivon kyllä todella, että Mörkön jumit lantiossa olisi saatu vähintään haltuun ellei jopa täysin kuntoon. SM-kisailmokin aukesi, joten ihan hirveän montaa viikkoa ei ole koiran terveyttä aikaa parannella ja tehdä viimeisteleviä harjoituksia. Tietenkään en kipeällä koiralla myöskään lähde kisamaan, joten nyt vaan toivon että omaan silmään hyvään suuntaan tapahtunut kehitys näkyy myös koiran kropassa yhtä hyvältä.
 
Ollaan tiistaisin rally-tokotreeneissä ja treenipaikka on mainiosti 15 minuutin kävelymatkan päässä. Treeneistä pääsee vielä kivasti metsälenkille, joten tällainen laatuaikalenkkeily passaa tosi hyvin meille. Aivan kahdestaan. Koska kyseessä olivat ensimmäiset rally-tokotreenit puoleen vuoteen olin suunnitellut tekeväni 1-2 kyltin suorituksia ja palkkaavani kylttien välissä seuraamisesta. Kokeilen josko tällä tavoin saisi Mörköltä painetta pois kylteiltä. Huomasin kuitenkin heti alkuunsa, että Mörköä väisti hurjasti jokaisen kyltin kohdalla, joten lennosta suunnitelman muutos.

Treeneissä oli suunniteltu pitkähkö rata ja tekniikkapisteitä. Tekniikat olivat meille vielä liian vaikeita (ylempien luokkien puolenvaihtoja yms) joten jätin ne väliin ja keskityin rataan. Tehtiin rataa niin että vain seurautin koiraa + helpot käännökset tarvittaessa. Kannustin suullisesti ja palkkasin kylttien väleissä. Kolmannella kerralla huomasi selkeästi miten Mörköllä oli rento ilme ja se seurasi tiiviisti myös kylttien ohitse. Käännös vasemmalle ei ollut sellainen mitä toivon, mutta en kiinnittänyt tähän nyt huomiota sen enempää. Viimeisen vedon pystyimme tekemään tokomaisesti, ilman suullista kannustusta mutta palkkasin pari kertaa satunnaisesti kylttien väleissä. Seuraavalla kerralla varmaankin jatketaan samalla teemalla, mutta otan pari yksittäistä helppoa tehtävää mukaan. Uskon että näin saadaan kylttijännitystä ainakin pienennettyä.

Kotiin käveltiin polkuja pitkin 40 minuuttia ja päästiin kapuamaan muutama jyrkähkö mäkikin samalla. Tuli itsellekin lihaskuntoa siinä samalla. On kyllä niin mahtavaa että melkein kotiovelta alkaa metsä mäkineen, kantoineen, kivineen ja polkuineen. Mörkö vaikutti myös varsin tyytyväiseltä.
 
Keskiviikon agilitytreeneissä oli (jälleen...) ratatreeni, mutta ei sillä nyt oikeastaan ollut väliä kun halusin tehdä Mörkön kanssa kevyet treenit. Palkkasin puomilta ja keinulta, jotka pätkivät radan kivasti. Ainoastaan yksi kierros ja kiitos ja pois. En tiedä onko se oma mielikuva että olen (taas) hidas ja kömpelö vai olenko oikeasti hidas. Se ei olekaan yhtään hyvä juttu jos näin on, Mörkö kun ei anna mitään ilmaiseksi vauhdin suhteen vaan minun on vain liikuttava ripeästi. Oman liikkumisen tilanteeseen en taas pysty tällä hetkellä vaikuttamaan, joten näillä rajoitteilla tehdään niin hyvin kuin pystytään.

Tikrun kansas ollaan tehty nyt päivittäin Trkmanin menetelmällä seuraamisen alkeita. Tikrun koroketta madalsin jo puoleen ja Tikru tarjoaa kivasti useammankin kierroksen peräkkäin. Muutaman kerran olen palkkaillut siitä että koira pyörii kylki pohkeeseeni kiinni. Eilen, ehkä vahingossa, Tikru seurasi jalkaa kun otin ¼ asekeleen kohteen ympärillä oikeaan. Koitan ottaa nyt tehokuuria tuon tehtävän parissa, todennäköisyys on ainakin parempi että Tikru oppii näin seuraamisen kuin että jos treenailen kerran kuussa ;) Vaikka Mörkön kanssa vannoinkin etten enää opeta pikkukoiria seuraamaan, niin yksittäisenä taitona avaa kuitenkin mukavasti vaihtoehtoja tokossa ja rally-tokossa joten pyörrän sanani ja Tikrukin saa luvan opetella seuraamaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti