sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Agility overdose

Jotenkin sitä vain kävi niin että tälle viikolle tuli aivan liikaa agilityä. Jotenkin luulin että tällä viikolla olisi ollut Mörkön fyssari ja sitä myöten olisi omat viikkotreenit jääneet väliin. Fyssari onkin vasta ensi viikolla, ja innollahan sitten viikkotreeneihin menin kun kerran pääsin.

Viikkotreeneissä keskiviikkona oli kiva rata missä liikutiin rivakasti mutta keskityttiin myös oikeassa paikassa tehtäviin valsseihin. Jotenkin olen opetellut tavan pakittaa askeleen pari ja sen myötä itse vedätän kaarrokset aivan liian pitkiksi. Kun valssit osu kohdilleen niin koiran matkasta hävisi metrejä, ja toisaalta myös mahdollisuus väärin päin esteen hyppäämiseen poistui. Kivat treenit, missä Mörkö teki varsin mallikkaasti myös keinun radalla. Kävin toki ihan alkuun tekemässä keinun yksinään, ettei yllätyksenä tullut este radalla.

Torstaina oli Niinun treenien vuoro missä onnistumisten lisäksi (pujottelun umpikulma) tuli myös pari selkeää kehitystarvetta (putki/pussi-erottelu, pujottelun avokulma). Olen kyllä tyytväinen ettei tiukatkaan umpikulmat pujottelussa aiheuta enää panikointumista minulle, vaan ohjaus on selkeän rauhallista ja omien korvien välissä säilyy rauha. Näin ei sitten olekaan avokulmien kanssa... Avokulmien ohjauksessa on näemmä aivan samat haasteet kuin mitä alkujaan oli umpikulmissa. Onneksi myös tiedän että kunhan oikea suoritusmalli löytyy niin tämä ongelma häviää, ja onneksi näitä voi harjoitella etupalkalla niin Mörkön motivaatio säilyy yllä. Toisena yllätyksenä tuli putki/puomi-erottelu kun putki on aivan kiinni kontaktin alun kanssa. Mörkö ei niin välitä putkista, mutta niin vaan putkesta koira löytyi lähes joka kerta. Niinun auttoi Mörköä pari kertaa niin että kävi koputtamassa puomia ja tämä sai hyvin Mörkön keskittymään tehtävään. Alkuun näytti että jälleen Mörkö painuu putkeen, mutta viimeisellä laukka-askeleella linjasi itsensä kuitenkin puomille. Näitä harjoittelun alle siis!

Perjantaille ostin tuurausvuoron Leenan kontaktiklinikalle. Ei meillä Mörkön kanssa varsineisesti mitään purettavaa ongelmaa ole, mutta koin Leenan treeneille olevan tarvetta. Lähinnä itse kaipasin treenausta valvovan katseen alla, kun itsekseen treenatessa sitä jää niin helposti toistamaan itseään. Variointia hain ja variointia sain, ja ennen kaikkea tämä teki hyvää omalle motivaatiolla. Mörkö meni edelle, mentiin Mörkön kanssa samaa matkaa ja vedätin. Tehtiin alastuloa sekä kokonaista puomia. Huonoimmillaankin Mörkö otti selkeät kontaktit ja parhaimmillaan selkeästi kontaktin puolivälin alapuolelle osuman.

Lauantaina aamu lähti käytniin valmennuspilotin kotiläksyllä missä kelloteltiin radan pätkille eri ohjaustyyleillä aikoja. Olin alkuun hieman mietteliäs teenkö Mörkön kanssa laisinkaan hankalia pujotteluja, mutta loppupeleissä minulla oli niin hyvä kellottaja/apuri että tein kaikki variaatot. Mörkökin jaksoi ihanan iloisesti useat pujottelutoistot. Tehtiin sellaisia pujottleun aloituksia ja lopetuksia joita en ikinä uskonut edes uskaltavani kokeilla. Lisää treenattavaa siis listalle! :)

Mutta oli kyllä aivan liikaa agilityä. Perjantaina kävin sentään tunnin lenkin että Mörköllä oli muutakin aktiviteettia kuin agility. Tänään ja huomenna myös pitkien lenkkien vuoro. Keskviikkona onkin fyssari eli keskiviikko ja luultavasti myös torstai on agilityvapaata. Perjantai myös koska lauantaina kisataan parin startin verran. Ei Mörkö näytä mitenkään "kärsivältä", mutta liikaa on liikaa enkä edes halua kokeilla kestäisikö Mörkön kroppa vielä hieman lisää agilityä. Joten, seuraava viikko tehdään jotain ihan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti