perjantai 4. maaliskuuta 2016

Harmittavat mutta hyvät treenit

Torstaina oli jälleen ohjatut, mutta myös maksulliset treenit. Treenit olivat odotetut. Treenirata oli miellyttävä, mielenkiiintoien ja erityisen tyytyväinen olin siitä että se sisällytti meitä eteen päin vieviä asioita. Erittäin oleellisia asioita että treenistä tulee hyvä, onnistunut. Mutta mitä muuta onnistuneisiin treeneihin tarvitaan.

Ensimmäinen latistava tekijä oli pätevästä syystä tuuraava kouluttaja. Varmasti osaava ja hyvä, ei vain jostain hyvin minulle sopiva. Vaikka kuinka päätin antaa hänelle toisen mahdollisuuden ja olla avoin niin valehtelisin jos väittäisin etten olisi oman treenini aikana useamman kerran harmistunut. Samoin harmitti että oltiin reilusti myöhässä. Pohdinkin lämpätessä että mitä voi "vaatia" maksulliselta koulutukselta ja mikä on vain satunnaista missä pitää joustaa. Varmasti aikataulun pettämiseen oli pätevä syy, mutta kyllä se silti potutti kun omat aikataulut pettivät sen takia että koulutus alkanut ja päättynyt kuten oli sovittu.

Treenit... ehdottoman hyvää oli se, että Mörkö on sietänyt kestämään mun myös ei-niin-otollisia tunnetiloja. Vaikka minua harmitti niin Mörkö haukkui innostuksissaan aina kun oltiin tekemisen välissä. Treeniradassa oli pitkiä siirtymisiä ja joitakin kinkkisiä kohtia, jotka meni kuitenkin ihan mukavasti. Huippua oli että lopussa pääsin treenaamaan juoksupuomi + takaaleikkaus kuviota. Tässäpä oiva treeni omiin puomitreenehin, eipä ole tullutkaan noin yksinkertainen variaatio mieleen. Toki pyystin kouluttajaa palkkaamaan puomia ja hieman hymyillen totesin loppuverryttelyä tehdessä että oikeastaan minä toimin ohjeistajana ja kouluttaja apukäsinä. Tässä kohtaa, tällä kertaa oli hyvä näin.

Paljon kuitenkin pohdin kotiin ajaessa että mitä odotan maksullisilta koulutuksilta? Ei tietenkään tarvitse olla vain onnistumista, juhlaa ja olalle taputtelua. Pitää olla haastetta, oppimista ja onnistumisia. Reilua kannustamista kouluttajalta. Ei jätetä sanomasta kun on siihen tarvetta, mutta annetaan kiitosta kun siihen on syytä. Tämän lisäksi odotan näemmä myös aikataulussa edes suurin piirtein pysymistä. Sitä että voin keskittyä treeneihin ja voin tehdä alkulämmittelyn itselleni hyvällä tavalla. Ei niin että tulen paikalle valmiiksi lämmitellyn itseni ja koirani kanssa vain huomatakseni että ollaankin melkein puoli tuntia myöhässä. Turha lienee edes mainita että tein lämmittelyn uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti