lauantai 16. tammikuuta 2016

Tavoitteet 2016

Olen miettinyt tämän vuoden tavoitteita paljonkin, mutta jospa tavoitteet konkretisoituisivat kirjoitettuani ne alas. Välillä tuntuu että tavoitteet ovat hyvinkin selkeät, välillä taas tuntuu umpihangessa tarpomiselta. Valintoja on tehtävä mihin panostaa, ja se tässä ehkä tekeekin vaikeaa... aikaisemmin kun olen voinut selkeästi asettaa tavoitteita useammassa lajissa laajemmin.

Vuosi 2015

Vuosi sitten suunnittelin seuraavaa

Ozzyn tavoitteet 2015

  • Nautitaan joka ikisestä päivästä :)
  • JOS kuntoa ja huumoria riittää niin mahdollisesti käydään erkkarissa

Ozzyn kanssa vuosi meni pääsääntöisesti duurissa, vaikka mollisointuja aiheuttikin hieman kenkkuileva suolisto. Ozzylla oli pari todella pahaa ripulia ja vanhan koiran ollessa kyseessä pelkäsin aina pahinta.

Kesäkuussa käytiin viimeisessä näyttelyssä partacollieiden erkkarissa ja ERIn on hyvä lopettaa pitkä näyttelyura. Jotten muuttaisi mieltäni, niin näyttelypäivän jälkeen otin trimmikoneen käteen ja leikkasin Ozzylle kesätukan. Itselleni tehtävä oli haasteellinen, sillä olen aina halunnut pitää koirat rotuisensa näköisenä. Nyt oli vain pakko ajatella koiran parasta ja kun peseminen alkoi olla liian rankkaa Ozzylle pitkällä karvalla niin helpotettiin (meidän kummankin) oloa leikkaamalla turkki pois.

Mörkön tavoitteet 2015

  • Ylläpitää koiralla hyvää kuntoa ja sitä myöten toivoa ehjää kautta
  • Agilityssä saavuttaa ainakin yksi 0-tulos. Hieman elättelin toiveita SM-kisoihin pääsystä, mutta tavoitteena taitaa olla epärealistinen.
  • Tokossa TK1, täytyy vain päättää että pyrinkö tähän vanhoilla säännöillä vai odotanko uusia sääntöjä
  • Rally-tokoissa startti/startteja jos kisapaikkoja vain saa... en jaksa ottaa tästä kovinkaan suurta stressiä

Mörkön kanssa ei saatu ehjää kautta, vaan vuosi alkoi kolmen kuukauden levolla hauislihaksen vammasta parantuessa. Tiesinkin että näin pitkä tauko vaatii veronsa, mutta en osannut kuvitella miten perusteista piti kuntoa lähteä kasvattamaan. Eikä pelkästään fyysisen kunnon kasvattaminen riittänyt, vaan suurempi osa ajasta kului kehonhallinan ja ketteryyden parantamiseen. Edelleenkään ei olla aivan siellä mistä lähdettiin, mutta suunta on ollut hyvä koko loppu vuoden.

Agilityssä ylitimme kaikki tavoitteet. Keväällä aloin treenaamaan juoksupuomia ja tämä toi toivottua itsevarmuutta Mörkölle. Juoksupuomin treenaaminen on edelleen kesken ja taitaa olla sellainen asia mitä voi parantaa aina... Loppukesästä palasin aivan perusasioiden äärelle, kun tajusin etten ole koskaan opettanut Mörkölle oikeasti hypyn tarjoamista niin kuin olen kuitenkin opettanut esimerkiksi kontaktien ja pujottelun tarjoamista. Näiden perusharjoitusten pohjalta kuvioihin tuli myös meille uusi takaaleikkaus ja vastoin kuvitelmiani kyseinen ohjaus on myös nähty kisaradoilla muutaman kerran. Syys-marraskuussa kisattiin kaikkinensa 15 kertaa ja näistä kertyi SM-kisaoikeus tuplanollalla, triplanolla ja parilla yksittäisellä nollalla. Yllätykseksni olimme kerran jopa palkinnoilla :) Loppuvuodesta päätin hakea tekemiselle suuntaa, tukea ja ajatusta Niinun valmennuspilotista, ja toistaiseksi voin sanoa sen että agility on muuttanut hyvin paljon sisältöään muutaman kuukauden aikana.

Tokossa päätin odottaa uusi sääntöjä, mutten sitten uusilla säännöillä kuitenkaan kisannut. Kesän treenasin viikottain tokoa, mutten saanut alokas-luokan pitoa opetettua Mörkölle. Syksyn aikana painopiste siirtyi niin reilusti agilityn puolelle, että valitettavasti toko sai väistää.

Rally-tokossa taasen kisattiin RTK1 sekä RTK2. Syyskaudella treenasin säännöllisessä viikkoryhmässä, mikä näkyi heti Mörkön itsevarmuudessa, asenteessa sekä tekemisen vireestä. Olen hieman aloitellut oikealla puolella perusasennon opettamista, mutta kovin vähäistä on ollut agilityn viedessä aikaa.

... ja ne omat tavoitteet 2015...

Oman juoksukunnon parantaminen ja toivottavasti myös painon tiputtaminen samoihin lukuihin kuin vuosi sitten (eli -10kg). Toukokuussa on edessä joka vuotinen puolimaraton, joten juoksumotivaation kanssa on parempi olla olematta motivaatio-ongelmia. Toivottavasti painonhallinta onnistuu lisääntyneellä liikunnalla sekä huolellisemmalla ruokavalion seuraamisella. 

Agilityn kannalta olisi suotavaa keksiä jotain liikkuvuuden, tasapainon ja ketteryyden kehittämiseksi. En usko että Mörkö menee vielä täysiä, joten kun saan petrattua omaa juoksemista radalla niin varmasti suoritusajat paranevat. Tällä hetkellä meidän etenemä on noin 3,3m/s ja tuo pitäisi saada hilattua 3,6m/s - vähintään. Ajallisesti tarkoittaa noin kolmea sekuntia.

Pentukuumekin on iskenyt ;) Tuskailun jälkeen löytyi toivoa ja tällä hetkellä on kiva partis-narttu tiedossaa Suomessa. Ozzyn sukulainen. Uroksiakin on katseltu. Saa nähdä syntyykö pieniä partiksia tänä vuonna vaiko seuraavana.

Säännöllisen juoksemisen aloitin helmkikuussa ja neljän kuukauden treenaminen toi 2h4min loppuajan puolimaratonilla. Kahden tunnin alitus antaa silti odottaa itseään! Asiaa olisi helpottanyt painon pudotus mitä ei tapahtunt. Liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapainoa olen tehnyt satunnaisen epäsäännöllisesti, mutta kuitenkin sen verran että edistymistä on näkynyt. Nyt kun en enää pelkää nilkkojen muljahtelua niin uskallan liikkua agilityssä huomattavasti reippaammin. Ei meidän etenemät edelleenkään ole huippua, mutta sen verran parannusta kuitenkin että useimmiten päästään ihanneaikoihin - tai ainakin kovin lähelle niitä.

Pentukuume äityi melkein ahdistukseksi kun ei mielekästä partista tuntunut löytyvän. Niinpä päätin ottaa aikalisän asiaan ja "vaihtaa rotua". Ozzyn jäljellä olevasta ajasta ei voi tietää enkä halua Mörkön joutua olevan ainoana koirana. Vielä kun keväällä syntyi toivomani värinen löwchen joka oli luonteeltaankin kutkuttavan mielenkiintoinen niin se oli siinä. Tikru liittyi laumaan heinäkuussa :) Jälkeen päin voin todeta että tosi hyvä ettei tullut partista tähän kohtaan, Ozzylle se olisi ollut epäreilua ja liikaa.


Tavoitteet vuodelle 2016

Ozzylle paljon iloisia ja terveitä päiviä!

Mörkön tavoitteisiin kuuluu

  • Terveenä ja hyväkuntoisena pysymistä jotta voidaan päästä vuoden muihin tavoitteisiin
  • Agilityn SM-kisat kesäkuussa. Tulostavoitteena päästä finaaliin.
  • Agilityssä se tarkoittaa juoksupuomi-projektin edistämistä, meidän yhteisen tekemisen rohkeuden lisäämistä, sekä eri toten tekemisestä nauttimista.
  • Iänikuinen TK1... 
  • Rally-tokon kanssa päätin viettää hiljaiseloa, vaikka alkuun mietiskelinkin maaliskuussa VOI-luokassa kisaamista. Ei vaan riitä aika kaikkeen, pitää muistaa lepopäiviäkin pitää tarpeeksi muun tekemisen ohella. Olkoot rally-toko Mörkön veteraanilaji
Tikrun tavoitteisiin kuuluu
  • kasvaa terveeksi ja energiseksi koiraksi
  • terveystutkimusten jälkeen voidaan aloittaa agilitytaitojen treenaaminen
  • alkuvuosi perehdytään kuitenkin oppimisen oppimiseen, kehonhallinnan parantamiseen sekä henkisten kokemusten kartuttamiseen
Omat tavoitteet
  • olen jälleen ilmoittautunut toukokuun puolimaratonille, tänä vuonna tapahtuu kahden tunnin alitus! 
  • oman liikkumisen parantaminen agilityssä
  • koitan pitää sopivaa tasapainoa treenaamisen, kilpailemisen sekä muun tekemisen suhteen ettei elämästä tule ainoastaan koirien täyttämää





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti