maanantai 25. elokuuta 2014

0,62 ja treenejä

Huh, olipas reipas vuorokausi. Mahtui niin agility-kisaa, tokotreeniä ja agilitytreeniä. Itsellä on ikävästi flunssan partaalla oleva olo ja tänään sen treeneissä kyllä tunsi... Toivottavasti säikyttellee vain, muuten jää keskiviikon treenit väliin.

[agility-kisat]

Sunnuntaina olin ilmoittanut Mörkön Kirkkonummella hyppyradalle. Hyppyradalle sen takia ettei minun tarvinnut keskittyä kuin pujotteluun (keinun lisäksi). Yhdelle radalle sen takia että halusin suunnata kaiken keskittymisen yhteen onnistumiseen. En tiedä olisiko oma pää riittänyt vielä kuitenkaan kahteen starttiin vieraasa paikassa. Niin, tämä kisa on ensimmäinen kisa vieraassa paikassa sitten alkuvuoden.

Fiilis oli muuten hyvä, mutta jännitti pirusti! Ei pitäisi pitää kisataukoja, ainakaan usean kuukauden mittaisia. Ei tee hyvää sellainen. En tiedä johtuiko omasta jännittämisestä (todennäköisesti) vaiko siitä että Mörkö olisi oppinut vieraassa paikassa "hyytymisen", mutta Mörkö oli todella tahmainen. Ei oikein lähtenyt leikkimään, vältteli kontaktia ja oli ylipäätänsä tavattoman hidasliikkeinen. Hieno homma, ei muuta kuin koira istumaan lähtöön ja radalle. Rata itsessään meni ihan kivasti, joskin Mörköksi hitaasti. Alkupäässä ollut pussi hieman jännitti minua, kun ei olla ikuisuuksiin pussia tehty - ja aikaahan siinä sitten paloi. Pujotteluun Mörkö lähti ihan hyvin, mutta tuntui että se olisi mennyt pujottelun todella hitaasti. Mietin pujottelun aikana "ihan kohta se jättää pujottelun kesken" ja teki mieli ennakoida ja alkaa ohjaamaan kädellä. Onneksi maltoin pitää näppini omalla puolella, sillä Mörköhän pujotteli virheettömästi. Jännää on myös se ettei videolla pujottelu näytä mitenkään tavattoman hitaalta... taisi jännittää oikeasti tosi kovasti.

Lopputuloksena virheetön rata, mutta harmillisesti 0,62s yliaikaa. Tosin, eipä tuo yliaika harmittanut ollenkaan kun tavoite saavutettiin. Pujottelu puhtaasti vieraassa paikassa. Voisin vielä alkaa juoksemaan itse... run whale run :D Videolta katsoin että pussiin tuhraantui 3s (voi mennä selkeästi nopeamminkin), pujotteluun 3s (mikä on Mörkölle perushyvää suorittamista) ja ylimääräiseen mutkaan noin 1s. Kyllä ne ihanneajatkin on ihan saavutettavissa.


[toko-treenit]

Illalla suunnattiin vielä tokotreeneihin. Aloitin tekemällä alkuun kaukokäskyjä niin että vapautin namikupille taakse. Tein ensimmäisen kerran avon kaukokäskyjä kisamatkalta ja ilokseni myös ensimmäinen istumaan nousu onnistui pariinkin kertaan. Koiran ollessa edessä tein kaikkia asennonvaihtoja, ja yllätyin miten hyvin Mörkö osaa vaihdot. Hissukseen hyvää tulee, nyt ei ole kiire kasvattaa matkaa.

Jatkettiin hypyllä. Paljon aloituksia käskytettynä ja palkkaa maltista. Mörkö on alkanut varastaa käsky -sanasta. Ensimmäinen hyppy niin että palkkasin heittämällä lelun eteen. Toinen hyppy taakse seisomaan pysäyttäen. Kolmas hyppynoutona, palkkasin lelulla itseni taakse.

Omaa vuoroa jälleen odotellessa tein seuraamista. Yksi noin 20m pätkä, kerran tipahti kontakti mistä huomautin muuten ihan ok. Tämän jälkeen 1-5 askeleen seuraamisia muutama. Liikkeestä maahan meno. Päätin hieman riskillä kokeilla voisinko seuruuttaa koitaa jalkapallomaalin ympäri ja takaisin. Tein väliin liikkeestä seis sekä juoksua. Ei niin tiivis seuraaminen kuin toivoisin, mutta Mörkö ei hyytynyt, jätättänyt tai tiputtanut kontaktia. Oma hiljaisuus-treeni on siis tuottanut jo nyt tulosta.

Ruudun paikkaa harjoiteltiin niin että kävin ensin taputtamassa maata ja seuraavilla kerroilla vain tömistelemällä maata. Lähetin Mörkön noin viiden metrin päästä. Hyvin Mörkö meni ruutuun ja kivasti sain sitä palkattuakin oikeasta paikasta. Näitä täytyy tehdä vain tosi paljon lisää. Loppuksi jätettiin palkka ruutuun ja täydestä matkasta ruutuun lähetys.

Paikallamakuu tuli tehtyä ensimmäisen kerran piilossa. Alkuun oltiin piilossa ehkä 15s ja sen jälkeen jatkettiin niin että odoteltiin kehänauhan vieressä kouluttajan kierrellessä koiria. Mörkö vaikutti luottavaiselta joskin hieman ylivirittyneen tarkkaavaiselta. Pysyi kuitenkin todella hyvin.

Tunnarissa etsittiin omaa yhden vieraan kapulan ja lelunoppien joukosta. Jostain syystä nämä eivät onnistu jos on useita tunnareita. Vaikka Mörkö haisteleekin todella hyvin, niin silti se nappaa randomilla jonkun. Se voi olla ekana vastaan tullut, tai vikana haisteltu, tai kenties jopa vaihdettu kapula. Hieman alkoi epäilyttämään että olenko kehunut liian aikaisessa vaiheessa kapulan nostosta Mörköä ja nyt kun en kehukaan niin sitten se epävarmuuttaan tuo jonkun. Mutta kun en aina tiedä onko sillä oma vai väärä niin en uskalla kehuakaan. Tähän täytyy miettiä suullisen kehun kohtaa sekä palkan suuntaa.

Lopuksi tein luoksetuloja. Ensimmäisen tein läpijuokuna ja toisen koemaisesti. Mörkö tuli lujaa ja ilolla. Viime viikon toko-kolarista ei onneksi jäänyt Mörkölle mitään hampaan koloon.

[Niinun treenit]

Tänään vuorossa Niinun treenit. Hieman mietin omaa kuntoani, että onko reilua mennä lievästi vaisuna Mörkön kanssa treeneihin. Menin kuitenkin. Kun en poiskaan malttanut olla. Onneksi treenit olivat noin 10 esteen harjoituksia eri teemoilla kuten serpenttiini, välistäveto sekä päällejuoksu.Serpentiini onnistui ja päällejuoksu toimii niinkin hyvin että Niinu sanoi että välistävetojen sijasta kannattaa tehdä päällejuoksuja kisoissa aina kun se on mahdollista. Enpä ollut koskaan ajatellut että välistävedon vastakohta on päällejuoksu. Toisaalta, enpä muutenkaan hallitse kumpaakaa ohjauskuviota (ainakaan niin hyvin että uskaltaisin hyvillä mielin ko ohjauskuvioita kisoissa käyttää) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti