lauantai 31. joulukuuta 2022

Vuosi 2022 ja suunnitelmat 2023

Niin se meidänkin arki alkoi pyörimään töiden ja päivähoidon ympärillä. Vaikka etätyö mahdollisti paljon asioita (mm pyykinpesun päivällä) niin silti kestokipuilen sen suhteen että haluaisin lenkkeillä koirien kanssa enemmän. Pyrinkin löytämään aktiivisesti mahdollisuuksia aamuisin lenkkeilyyn, kun viimeistään kesällä hyväksyin sen ettei illalla ole kuitenkaan aikaa. Syksyllä tajusin myös sen, että en voi mennä pelkästään koirien yhteislenkeillä enää. Mörkölle on aivan liikaa rasitusta tehdä tunnin lenkkejä tai että pitkiä lenkkejä olisi viikossa kovin montaa. Niinpä olen koittanut tehdä Tikrun kanssa 1-2 pidempää lenkkiä keskenämme Mörkön huilatessa ja muut lenkit yhdessä.

Tammikuussa kelkkailtiin

Helmikuussa Heurekassa



Maaliskuun taito 1.

Maaliskuun taito 2.


Huhtikuussa pilkillä

Toukokuussa retkellä

Kesän kestoharrastus

Mökin iloja


Elokuussa uimassa


Syyskussa Mörkö <3


Lokakuussa etsittiin kummituksia


Marraskuussa lumitöissä

Joulukuussa lumi-iloja



Mörkön tavoitteet vuodelle 2022 olivat:

  • terveyttä toivon edelleen
  • ehkä kokeillaan osaamistasoamme tokon AVOssa, mutta vain jos Mörkön fyysinen kunto ja henkinen vointi sen sallii
  • lenkkeillään ja jumpataan mielekkäitä määriä
  • kainalokaverilla on aina paikka vieressäni <3











Mörkö on saanut nauttia terveen koiran elämää. Vanhan koiran hammastarkastus tehtiin alkuvuodesta ja siinä poistettiin muutama hammas. Muutoin Mörkö on edelleen oma reipas itsensä. Jalka nousee lenkilläkin mukavasti ja teemme usein reilun 3km lenkin. Vapaana en enää uskalla Mörköä pitää, sillä en ole aivan varma kuinka hyvin Mörkö oikeasti kuulee. Parempi olla varovainen.

Mörkön kanssa on koko vuosi työstetty tokon AVOn liikkeitä. Alkuvuosi meni pitkälti ruudun opettamisena. Kesäkuussa startattiin tokossa, ja tämä oli varsinkin minulle iso juttu että uskalsin mennä katsomaan missä meidän taidot mene. Loppuvuotta kohden tiivistyi niin treeni- kuin kisatahtikin, sillä toiveissa oli TK2. Loppuvuodesta investoin ajan lisäksi myös rahaa kun kävin muutamalla yksärillä. Näistä olikin aivan valtava apu! Marraskuussa Lahden kisoista tuli ensimmäinen AVOn ykköstulos ja teimme samalla niin rodun kuin henkilökohtaista historiaa.  En ole koskaan aikaisemmin päässyt itsekään nauttimaan ykkösestä AVOssa. Vaikka olen kiitollinen jo tästä, niin silti mielessä on edeleen TK2 joten tokomatkamme jatkuu vielä ensi vuonna.

Mörkön tavoitteet vuodelle 2023:
  • terveyttä edelleen
  • muutama AVOn koe
  • lenkkeillään ja jumpataan mielekkäitä määriä
  • kainalokaverilla on aina paikka vieressäni <3

Tikrun tavoitteet vuodelle 2022 olivat:
  • Terveyttä vaalitaan ja ylläpidetään
  • Juoksupuomin jatkaminen "kisavalmiimmaksi"
  • Agilityssä kolmosiin
  • SM-kisat, ehkä kun ovat niin kaukana
  • Jossakin ulkomailla näyttelyissä viimeistä cacibia metsästämässä
  • Tokon alkeiden treenaamista
  • Hassuttelua, sylittelyä, metsässä juoksemista sopivassa määrin








Tikru on ollut terve ja voinut fyysisesti hyvin. Viime vuoden puolella aloitettu kokonaisvaltainen lihaskunnon kasvatus on tuottanut tasapainoisemman koiran, joka ei mene läheskään niin paljon jumiin kuin aikaisemmin. Tämä on vaikuttanut myös henkiseen hyvinvointiin ja Tikrusta on kuoriutunut aivan uusi puoli esiin. Nykyään koira hakeutuu paljon syliin ja lähelle ja ylipäätänsä Tikru on aikamoinen halinalle. Lihaskunnon lisäksi on panostettu monipuoliseen lenkkeilyyn ja tämä näkyykin koiran reippaampana ravina ja yleisesti parempana jaksamisena.

Agilityssä nousimme viimein kolmosiin helmikuussa. Tämän jälkeen olikin pitkä tauko jonka aikan työstin juoksaria paremmaksi. Kyllästyin olemattomaan naksu-käteeni ja investoin piippaavaan mattoon mikä on yhteydessä namimaattiin - johan treeneihin tuli tehoa! Sain juoksupuomin toimimaan upeasti ulkona, mutta sisälle siirryttäessä vanhat asiat nousivat esiin. Syksyllä kilpailimme jonkin verran ja saimme muutaman nollan. Näillä saavutuksilla meillä ei ollut asiaa SMiin, joten ne jäävät tulevaisuuden haaveeksi. Loppuvuodesta jäi kisaaminen ja treenaaminen. En tiedä onko hieman agilitykrapulaa vai veikö Mörkö niin paljon aikaa, mutta jotenkaan agility ei antanut samaa iloa kuin aikaisemmin. Tähän tosin on tulossa muutos kun monen vuoden jälkeen olen lunastanut itselleni paikan Niinun valmennuksesta. Satunnaiset treenit Niinulla loppuvuodesta olivat kovasti motivoivia, niin halusin samaa säännöllisemmin tulevaisuudessa.

Luovuin vuoden aikana lopullisesti haaveesta tehdä itse koirasta kansainvälinen muotovalio, kun aikaa on niin vähän ja kaikkea muuta kivaa on niin paljon. Onneksi Outi vei koiraa Viroon ja viimeisteli Tikrun C.I.Bn! Muutenkin Tikrun näyttelykäynnit olivat kyllä naurettavan vähäiset, käytiin Kaivarissa ja kaksi kertaa messarissa. Poden jatkuvaa huonoa omaatuntoa siitä, kun koiralla olisi rahkeita pärjätä näyttelyissä ja en vain löydä motivaatiota käyttää koiraa niissä....

Tikru vaan paranee vanhetessaan! Nykyään koira on sellainen puspus ja halihali etten olisi ikinä voinut uskoa että koirassa tuollaista hönöyttä onkaan <3

Tikrun tavoitteet vuodelle 2023:
  • treenata ja kisata agilityssä, agilityn ilo minulle takaisin
  • koska hankin Mörkön kisojen myötä pk-lisenssin, niin noudon pito pitää ainakin saada talven aikana haltuun. Iso ehkä rally-tokon startille.
  • kait sitä veteraanina olisi hyvä joskus kehässäkin käydä
  • muutoin toivon helppoa arkea, terveyttä ja iloa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti