keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Vuoden vika toko - AVO0

 Vuoden vika tokokoe ei valitettavasti tuonut toivottua tulosta. Olin aluperin ajatellut että kisaan Mörkön kanssa vain tämän vuoden, mutta vaikkei se tuloksissa näkynytkään niin uskon osaamista kyllä riittävän ja koska Mörkö on edelleen hyväkuntoinen veteraani jatketaan vielä hetki ensi vuoden puolella. Olen tosin alkanut epäilemään Mörkön kuuloa, ja jos tosiaan on niin että kuulo alkaa koiralta mennä niin sitten on aika jäädä kisoista pois. 

Uusi halli, ja Mörkölle pitkästä aikaa hieman henkisesti haasteellinen kisa. Vaikka Mörkö paineistui (minulle tuntemattomasta syystä) niin saatiin kuitenkin paketti kivasti kasaan ja Mörkö lopetti oman vuoronsa ehkä parhaaseen seuraamiseen ikinä. Oli tosi kiva poistua kehästä kun oli niin nappisuoritus! Tässä kisassa oli myös paikallaolo viimeisenä, oli ihan hauska kokeilla näinkin päin hommaa. En vienyt Mörköä autoon tai häkkiin suoritusten välissä (koska ei ollut mahdollisuutta enää tulokseen) vaan halusin kokeilla miten Mörkö lähtee uudestaan töihin sylistä nukkuvana. Ja hyvin lähti, jatkossa voisi ehkä miettiä tällaista tapaa toimia kisoissa muutenkin.

Olen tehnyt Mörkön kanssa onneksi oikeita asioita kokeiden välissä. Nyt monet asiat kuten kaukojen maahan meno toimi tosi kivasti. 


Noutohyppy 0: tällä kertaa muistin itse sanoa "odota" mutta koira karkasti silti suorittamaan ennen käskyä. Mörkö ei siis lähde kapulan perään, mutta ei malta odottaa myöskään liikkuria. Ehkä sanoin odota liian hiljaa tai sitten en. Seuraavassa kisassa pitää itse valmistautua olemaan nopea ja kutsua koira takaisin. Eihän tästä mitään tule jos joka kokeessa nollataan Mörkön lempiliike.

Luoksetulo 10: vihdoinkin! Ensimmäisellä käskyllä maahan (ja vielä suorana!), luvalla luoksetulo. Mörkö tuli suoraan luokse eikä käynyt matkalla tsekkaamassa kartioita ja teippejä matossa.

Kaukokäskyt 7: Ensimmmäisellä maahan, mutta vaati ensimmäiseen istumiseen kaksi käskyä ja sivulla istumiseen kaksi käskyä. Sen siitä saa kun nyt olen painottanut maahan menoa, toisaalta sitten falskaa...

Ruutu 8,5: Mörkö merkkasi ruudun kivasti, mutta vaati kaksi käskyä ennen kuin lähti ruutuun. Veikkaan että kaukojen säätäminen oli vielä mielessä. Muuten ruutu kympin suoritus :)

Liikkeestä maahan 0: Pitkästä aikaa liikkeestä maahan, ja ehdin jo ajatella että nyt tämä onnistuu. Mutta ei, en muista mihin asentoon Mörkö jäi. Päätin että käskytän kuitenkin maahan että saadaan edes joskus kisoissa onnistuminen ja vaati lopulta kaksi lisäkäskyä ennen kuin meni maahan. En tieä yllättikö tässä Mörkön nyt se että maahankin voi mennä, kun on tullut treenattua enemmän muita asentoja... Loppuliike hyvä.

Merkin kierto 0: Mörkö merkkasi merkin mutta näin heti että nyt ahdistaa (ehkä edellinen liike). Ensimmäisellä käskyllä Mörkö ei tehnyt mitään, toisella lähti häntä puolitangossa poistumaan kehästä. Tuli kuitenkin iloisesti luokse käskystä. Olikin ensimmäinen merkin kierto mikä ei kisoissa onnistunut.

Seuraaminen 7,5: Alkuun Mörkö koitti karata merkille (mikä rantanplan...) ja noin kolmasosa seuraamisesta meni aika säätämiseksi. Mutta sitten Mörkö ryhdistäytyi ja tarjosi ihan parasta seuraamistaa loppuajan! Oli niin ihanaa päästä palkkaamaan koira hienosta suorituksesta.

Paikalla istuminen 10: tässä ei mitään erikoista

Kokonaisvaikutus 9,5: kokonaisvaikutukseen vaikutti kuulemma minun kaunis suhtautuminen koiraan, etten motkota virheistä. Mitäpä se auttaisi, joten mieluummin keskityn onnistumisiin. Tuli hyvä mieli kun sai hyvää palautetta omasta toiminnasta.

Yhteensä 181 pistettä, AVO0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti