maanantai 12. joulukuuta 2022

AVO2 ja AVO3, kun vaikeat liikkeet sujuu mutta...

Itsenäisyyspäivänä meidät kutsuttiin varapaikalta mukaan lyhyellä varoitusajalla Laisin tuomaroitavaksi. En siis kerennyt tehdä meille tavanomaista valmistelevaa hyvän mielen treeniä. Itseluottamusta keräillen menin kokeeseen, josta lopulta saatiin 246p ja AVO2. Positiivista oli onnistunut ruutu ja merkin kierto. Päänvaivaa taas nheutti liikkeestä istuminen ja yllättäen seuraaminen oli todella vaikeaa.

Paikalla istuminen: 10, mallisuoritus

Hyppynouto: 9,5 Mörkö joutui hyppäämään 25cm tavanomaisen 20cm sijaan ja oli selkeästi vaikeaa. Kuitenkin muuten hyvä suoritus, mutta lopussa Mörkön tyyppivikaa eli kapulan pyörittelyä

Liikkeestä istu: 0, liike ei ole vielä(kään) tarpeeksi vahva kokeessa onnistuakseen. Oikein klassinen "kyllä se kotona osaa", ja vähän ärsyttää kun en saa treeneissä virhettä aikaiseksi

Ruutu: 9 lähestymiseen ei oltu varattu paljoa tilaa, silti sain kerrottua Mörkölle mitä seuraavaksi. Fokusoi hyvin ruutuun, lähti käskystä, pysähtyi itsevarmana ja loppu hyvin. En tiedä mistä lähti piste.

Luoksetulo: 8,5 alkuun tarvittiin kaksi maahan -käskyä. Mörkö kävi lähdettyään haistelemassa parit teipit maassa ja vielä minun lähellä tökkäämässä kartion ennen kuin tuli vierelle

Kaukokäskyt: 9 kaksi käskyä alussa sivulla ollessa maahan, muutoin siistit

Seuraaminen: 5 todella vaikeaa. Välillä hyvää seuraamista, yhdessä täyskäännöksessä jäi haistelemaan, peruutuskaan ei oikein onnistunut ja yksi ylimääräinen maahan menokin mahtui kaavioon. Tässä säätämisessä valui ykkönen käsistä.

Merkin kierto: 9 vaikeasta seuraamisesta kuitenkin mukava mielentilan vaihto ja onnistunut merkin kierto

Kokonaisvaikutus 8

Että silleen. Ruutu ja merkki onnistui, mutta sitten muualla tapahtui liikaa säätöä. Olin kuitenkin tyytyväinen suoritukseemme, ei se ykkönen kaukana ole!


Kävin tekemässä välissä pari treeniä, missä keskityin palkkaamisen laatuun. Ja mietin valmiiksi mitänyt oikeasti haluankaan vahvistaa. Sivulla maahan meno sujui tietenkin treeneissä ja seuraamista tehtiin oikein ajatuksella. Mukana toki myös ruutu ja merkki, en uskalla vieläkään luottaa että nämä toimivat.

Sunnuntain Väänäsen Marin tuomaroimana Vihdissä. Mörkö oli koko ison luokan viimeinen koira. Osallistujia oli 11 joten paikallaolon ja oman vuoron väliin tuli parin tunnin tauko. Tällaisessakaan tilanteessa en ole aikaisemmin ollut, ja jotenkin jäi tunne etten saanut Mörkö ihan työmoodiin vaikka parhaani yritin. Tuloksena 197p ja AVO3.

Paikalla olo: 10, ei mitään ihmeellistä mutta Mörkö vaikutti hieman huolestuneelta joten pitää muistaa tehdä treeneissä taas paikalla oloakin

Hyppynouto: 0 En muistanut sanoa Mörkölle odota ennen kuin liike alkoi. Kerkesin heittää kapulan mutta en reagoimaan muuten kun Mörkö jo haki kapulan. Mukavaa tietty että liike on koirasta kiva, ja erinomaista että Mörkö näyttää hakeutuvan hypylle kivasti myös palatessa mutta kaikkein kivointa olisi tietty suorittaa liike käskystä.

Kaukokäskyt: 7 alussa jo vakioksi muodostunut tuplakäsky (nyt kolmas kisa) ja kaksi käskyä myös ekaan istumiseen

Luoksetulo: 0 alussa jo vakioksi muodostunut tuplakäsky (nyt kolmas kisa) ja liikkeen suoritus ilman käskyä. Positiivista oli että nyt Mörkö ei tehnyt muuta ylimääräistä.

Liikkeestä seiso: 7 jälleen sama juttu kuin toissakisassa, pysähtyy hyvin mutta kääntyy taakse kävellessä. Tätäkään ei saa toistumaan treeneissä...

Seuraaminen: 7 Hyvää seuraamista suurimman osan, peruutuskin meni nappiin. Yhdessä täyskäännöksessä jäi haistelemaan mistä jouduin käskyttämään mukaani aika reippaasti

Merkinkierto: 9 Hyvä valmistautuminen, hyvä fokusointi. Mörkö lähti ravilla ja palasi laukalla, tästä varmaankin pisteen menetys

Ruutu: 9 Mörkö alkoi keulimaan tässä kohtaa ja jouduin tekemään valmistelun kahdesti. Fokusoi hyvin ruutuun ja laukkasi ruutuun oudosti mutkitellen. Hyvä seis ruudussa, mutta ekasta maahan käskystä istui. Loppu OK. Kolmas kisa kun tuli onnistuminen!

Kokonaisvaikutus 9

Tämän kisan jälkeen harmitti aikasta paljon, että ykkönen valui käsistä meille helpoissa liikkeissä. Totta kai olin myös tyytyväinen että ruutu ja merkki ovat toimineet nyt monessa kisassa. Olen onnistunut tekemään oikeita asioita ja ennen kaikkea olen osannut kouluttaa Mörkölle ruudun! Se on iso saavutus se tuo koiran kanssa. Jälkeen päin myös hymyilytti, että ei se nyt niin huono juttu ole että koiralla riittää vauhtia ja että sillä on niin haustaa että pitää varastaa hyppynoudossa ja luoksetulossa. Pitää siltikin nyt miettiä suunitelmaa ensi vuodelle, että jatkanko vielä Mörkön kanssa tokoilua ja jos jatkan niin miten jatkan treenaamista että näiltä helpoilta lapsuksilta jatkossa vältyttäisiin (ja saavutettaisiin TK2). Aloin myös miettimään että jos minun pitää ostaa lisenssi ensi vuodellekin, niin kait sitä pitäs yrittää sitten miettiä miten sitä voisi Tikrunkin kanssa hyödyntää... Suuria linjauksia siis ensi vuoden tavoitteisiin tehtävä. 

Mutta kyllä toko vaan on kivaa! Melkein hävettää miten agility on nyt jäänyt jalkoihin. Tikrulle osui luontevasti reilun kuukauden tauko agilitystä ja tämä vapautunut aika on kyllä mennyt täysin tokoon. Jatkossa tokoon panostaminen näin paljon ei ole mahdollista, sillä Tikrulla alkaa pyörimään taas agilitytreenit ja kyllä oikeasti toivon että oma innostus agilityyn taas löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti