torstai 24. syyskuuta 2020

Yllättäen luonnetestiin ja luonnetestiyllätys

 Joskus kannattaa herätä todellisuuteen. Havahduin siihen että ensi kesänä on viimeinen mahdollisuus luonnetestata Tikru. Pikainen katsaus Virkkuun ja viestiä Kuopiossa järjestettävään luonnetestiin, että jos tulee peruutuspaikka olen käytettävissä kahden tunnin varoituksella. Vietimme pitkää viikonloppua muutenkin mökillä, joten luonnetesti reilun tunnin päässä olisi kohtuullisen matkan päässä. Muistin jopa pakata mukaan rokotustodistuksen, rekisteripaperit ja solkipannan. Tosin kokeilin pannan sopivuutta vasta reissun päällä.... vähän löysä, mutta ajoi asiansa.

Sunnuntai tuli ja mitään ei kuulunut. Kunnes puolilta päivin soi puhelin että tuletko? No totta kai! Koira mukaan, tavarat matkaan ja menoksi. Olin onnekas ja testipaikalta löytyi kuvaaja. Video puhukoon puolestaan.

Sitten se yllätys. Olen aina sanonut etten oikein tiedä onko Tikru täysin lapanen vai kovempikin tyyppi. No nyt tiedän että 20.9.2020 klo 15.40 Tikru oli 10 pisteen arvoinen otus. Lapanen ilman peukkuja. Olin kieltämättä hyvin hämmentynyt, sillä olen pitänyt Tikrua paljon parempana harrastuskoirana Mörköön verrattuna ja Mörkönkin luonnetesti oli aikamoinen järkytys aluksi.  Mikä on se voima millä Tikru toimii? Mörkön testi auttoi minua ymmärtämään koiraa ja oli apuna siihen että muutin koulutustapojani Mörkölle paremmin sopivaksi ja sitä myöten saavutettiin "surkimuksella" paljon. Vajaa viikko myöhemmin en oikein tiedä miten osaisin luonnetestitulosta hyödyntää Tikrun kanssa, pitää vielä pohtia ja pyöritellä asiaa mielessäni. Tikru ei kuitenkaan testin jälkeen ollut muuta kuin oma itsensä, joten luulen vieväni Tikrun ensi kesänä uusintatestiin. Onneksi heräsin ajan kulumiseen, sillä nyt on ensi kesä aikaa (kun 6kk karenssiaika on kivasti mennyt ennen kevättä). Mielenkiintoista nähdä kuinka identtiset tulokset tulevat. Ihan helpolla tuomarit eivät nykyiseenkään arvioon päässeet, sillä pohtivat asiaa miltei puoli tuntia.

Luonnetesti 20.9.2020

 Toimintakyky -2 Riittämätön
Terävyys +1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu -2 Riittämätön
Hermorakenne +1b Hermostunein pyrkimyksin
Temperamentti -1b Hieman välinpitämätön
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2b Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

Loppupisteet 10

Mun sankarit ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti