lauantai 26. syyskuuta 2020

Perjantai-illan idea: äkkilähdöllä TOKOon

 Joskus saa hyviä ideoita, joskus vähän vähemmän hyviä ideoita. Tiesin jo tämän idean syntyessä, etten ole menossa hakemaan menestystä vaan ennenmminkin kuntatsekkausta että missä mennään. Keksin nimittäin ilmoittaa Mörkön seuraavan päivän TOKO-kisoihin. Sinällään ihan pöhkö idea kun koiran kanssa ei olla tehty mitään tokoon viittaavaa reiluun kahteen vuoteen. 

Niin sitten tänään kävin kisaamassa, hyvin ja huonoin tuloksin. Eihän ALO3 117 pisteellä nyt mitenkään päin katsottuna ole hyvä tulos. Toisaalta taas koiran suoritus oli ihan odotettu pitkän tauon jälkeen. Oma näkemykseni koiran taitotasosta oli varsin realistinen. Nyt tiedän mitä pitää treenata, ei tarvitse arvailla. Mörkö paineistuessaan koittaa kadota omaan kuplaansa, ja niin koitti tälläkin kertaa seuraamisessa mutta olen tosi tyytyväinen että pystyin auttamaan koiran pois kuplastaan. Meidän epäonneksi liikkeiden suoritusjärjestyksen alussa oli heti ne vaikeimmat liikkeet, joten ei ollut mitenkään yllätys että neljäs liike meni aivan pelleilyksi.

Paikallamakuu: 5 - Mörkö meni jostain syystä vasta toisella alas ja vielä hämmästyttävämpää oli että nousi vasta kolmannella ylös

Estehyppy: 0 - Tämä jaksaa aina hymyilyttää kun agilitykoira kiertää esteen. En käsitä, mutta toisaalta ihmekkös tuo kun ei toko-hyppyä ole ikinä treenattu 

Kaukokäskyt: 10 - Iso yllätys että liike meni näin sujuvasti. Oletin että tarvitsee tuplakäskyt istumiseen

Kapulan pito: 9 - Mietin miten tämä mahtaa sujua kaukokäskyjen aiheuttaman paineen jälkeen... hyvin meni, siitäkin huolimatta että tämä on ehdottomasti vaikein asia Mörkölle.

Liikkeestä maahan: 0 - En saanut  koiraa ollenkaan kuulolle, turha odottaa silloin seuraamista tai muutenkaan käskyjen kuuntelua. Mörkö oli selkeästi paineistunut alun liikkeistä. 

Seuraaminen: 5 - Edelleen koira koitti sulkeutua omaan kuplaansa, mutta sinnikkäästi pääti yrittää loppuun saakka ja lopettaa vasta kun saadaan pari askelta kelvollista suoritusta. Mitäpä sitä itse turhaan asiasta menettään malttiaan, kun tässä vaiheessa tiesin jo tulosten menneen ja lähinnä keskittyväni koulutuksellisesti suoritukseen

Luoksetulo: 9 - Edellisen liikkeen sinnikyys näkyi siinä että Mörkö oli jälleen oma itsenä liikkeen alussa. Sivulle istumatta jättäminen jokin aivopieru, mutta ihan ymmärrettävää kun tosiaan en käynyt liikkeitä ollenkaan läpi.


Kyllä toko on vain kivaa :) En tiedä miksi, mutta tykkään lajista tosi paljon. Sinänsä hullua että 98% vietän aikani kuitenkin agilityn parissa. Pieni muutos tähän loppuvuodeksi, sillä katselin sillä silmällä tulevia kokeita että ehkä pariin voisi ilmoittautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti