torstai 15. maaliskuuta 2018

Viikkotreenit, viimeinkin!

Vihdoinkin päästiin viikkotreeneihin. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa, joskus tammikuun puolella ollut edellisen kerran tarpeeksi lämmintä treenaamiseen.

Tikrun treeneissä oli teemana pujottelu sekä takaakierrot. Tein Tikrun kanssa Treenin kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa tein yhden (!!) pujottelun, ja kun se onnistui lähettiin leikkimään ja lenkkeilemään hallin ulkopuolelle. Seuraavan osan aloitin jälleen pujottelulla. Tällä kertaa intoa oli liikaa, mutta toisella toistolla onnistui. Välissä treenattiin takaakiertoja ja saksalaisia ja loppuun vielä yksi onnistunut pujottelu. Jokaiseen pujotteluun tultiin eri kulmasta ja joka toinen kerta eri suunnasta.

Olen kyllä tyytyväinen kun 3/4 pujottelusta onnistui. Tikrulla on ollut hieman itseluottamuksen kanssa ongelmia, mikä näkyy epävarmuutena pujottelun loppupuolella. Nyt tästä ei ollut tietoa laisinkaan, vaan koira paineli hyvällä rytmillä ja asenteella pujottelun. Täytyy hetken malttaa pysyä tässä kriteerissä (onnistunut täysi pujottelu) ennen kuin nostetaan kriteeriä lisäämällä este pujottelun jälkeen. Pujottelua ennen olevat esteet ovat jo mukana eivätkä tuota ongelmia, lähestyminen voidaan tehdän useankin esteen kautta.

Takaakierrot vaativat vahvistamista edelleen. Voisi hetken palata ihan perusteisiin. Vaikka Tikru hakeekin hyvin takaakiertoihin toivoisin Tikrun suoritukseen enemmän "voimaa" ja itsevarmuutta lähteä itsenäisesti muutaman metrin kauempaakin. Takaakierto persjättö vaatii myös vahvistusta, mutta saksalainen, takaakierto-valssi tai takaakierto-niisto toimivat hyvin.

Mörkön treeneissä tehtiin vauhdikasta rataa ja myös puomin perustreeniä. Aloitin juoksuttamalla puomin laskevaa osaa muutaman kerran. Mörkö teki radalla todella hienot keinut, ja palkkasinkin näistä. Satunnaisesti Mörkö on koittanut ratkaista keinua ihmeellisellä loikalla kontaktilla mikä on ensinnäkin hidas ja tärkeimpänä aivan taatusti epämukava Mörkölle. Nyt Mörkö malttoi juosta kontaktin läpi, ja meno näytti rennolta.

Radalla oli meille yllättävän haasteellinen pujotteluun meno, kun pujottelun alku ja putki olivat lähekkäin. Pujotteluun tultiin 90 asteen umpikulmassa niin että itse olin oikealla puolella kun koiran piti pujoitella vasemmalle. Voi pojat että oli vaikeaa, meille kummallekin! Mörkö oli vuoroin putkessa tai sitten meni väärästä välistä sisään. Lopulta oli pakko ottaa aikalisä kouluttajan kanssa, ja pienen tauon jälkeen lähdettiin tekemään pujottelua helpommasta kulmasta.

Loppusuoralla oli puomi ja toivoin loppuun yllätyspalkan. Onneksi näin tein, sillä Mörkö teki todella hienon puomin. Oli pakko ottaa uusiksi toiselta puolelta ohjattuna, ettei vaan suoritus olisi ollut vahinko vaan taidolla tehty. Toinen toisto oli osumaltaan edellistäkin parempi. Miksi perusasioiden kertaaminen tuntuukaan niin nihkeältä, vaikka tietää että vaikuttaa positiivisesti kokonaisuuksiin? Perusharjoitteita on vain välillä tehtävä, oli se minusta kuinka puuduttavaa tahansa.

Opinpa kaikkien agilitykilometrien jälkeen myös että takaakierto-persjättö sekä saksalainen ovat eri ohjauskuvioita :o Olin jotenkin ajatellut että ne ovat sama asia, ja monet niistä puhuukin samana asiana. Ja taitavat monet sekoilla termien suhteen muutenkin. Minä mukaan lukien. Ei minulla näytä olevan mitään ongelmaa saksalaisen kanssa, nyt kun Mörkölle on vahvistettu takaakierron hypyn suorittamista. Mutta voi pojat kun takaakierto-persjättö tuntuu edelleen kankealta. Molempien koirien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti