maanantai 25. heinäkuuta 2016

Tulpanolla - SM-kriteerin kasaaminen aloitettu :)

Eilen käytiin Mörkön kanssa kisaamassa tapojeni vastaisesti kesken lomani. Pääsääntöisesti en suunnittele koiramaisia aktiviteetteja loman ajalle, koska en yksinkertaisesti halua rajoittaa tekemisiäni "ylimääräisillä" aikatauluilla. Nyt sattuivat kisat sopivasti "kotimatkalle", ei tullut kuin ylimääräiinen 100km ajettavaksi.

Hieman mietitytti Mörkön kisakunto. Ei olla tehty mitään agilityyn viittavaa, tai oikeastaan mitään sitten SM-kisojen. Lenkkeilty toki, mutta sinä oikeastaan kaikki. Jännitti että miten Mörkö menee ensimmäisen startin, kun liian pitkät kisatauot aiheuttavat paineistumista Mörköllä ensimmäisessä startissa. Mökillä koirat saavat olla aamusta iltaan vapaana ja ulkona ja harvemmin koirat ovat paikoillaan. Mietitytti että mitenköhän hyvin Mörkö jaksaa ja ennen kaikkea palautuu kuntoleiristä. Onneksi perjantaina ja lauantaina oli hieman huonompi sää, niin kun itse pysyin sisällä enemmän malttoivat koiratkin paremmin nukkua.

Kisapäivä oli kuuma, tuuleton ja painostava. Kisat olisi voitu pitää hallissa, mutta olin tyytyväinen hallin ja varsinkin alustan nähtyäni että kisat olivat ulkona. Jostain syystä hiekka on minulle helpompi alusta kuin tekonurmi. Lämmittelin koiran ja itseni normaalirutiinein ja pohdiskelin että näinköhän Mörkö hoitaa pujottelun kunnialla. Tiesin kyllä että jos pujotelusta selvitään niin selvitään lopustakin - ja näinhän me tehtiin!


Seuraava rata oli hieman haastavampi, joskin aivan tehtävissä. Mielessä pyöri ajatus mahdollisesta tuplanollasta, ja pyrin koko ajan pääsemään tästä ajatuksesta eroon ja fokusoitumaan oleelliseen. Rata meni juuri niin kuin pitikin, ja Mörkön (pienikokoisesta) moottorista löytyi ylimäräinen vaihde loppusuoralla :) Havaitsin muuten tällä radalla että minun tulisi välttää takaaleikkauksia kontakteille. Mörkö kyllä menee edelle, mutta suorittaa esteet aavistuksen hitaammin kuin jos en tekisi takaa leikkausta. Asia siis itselle muistiin tulevaisuuden ratojen ohjausvalintoja miettiessä.


On kyllä huikeeta, että ekalla yrittämällä saatiin tuplanolla! Ihan intona jo katselin seuraavia kisoja ja luulenpa että muutaman startin verran käyn elokuussakin kentilä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti