tiistai 5. heinäkuuta 2016

Mörkön oikealla seuraamisen korkkaus

Hannele Pirttimäen vetämissä treeneissä aiheena VOI-rata. Päätin itsekin ottaa härkää sarvista ja kokeilla osaa kylteistä oikealla puolella seuraten, jos muuten Mörkö vaikuttaa radalla rennolta. Ja Mörköhän oli niin motivoitunut ja iloinen! Taisi edellisen päivän Tikrun treenaamaan pääsy nostaa Mörkönkin intoa entisestään. Noin seitsemännen kyltin jälkeen oli pakko palkata Mörkö sosiaalisesti ja leikkiä kunnolla kun Mörkö teki niin hyvin töitä. Pieni tauko, uusi aloitus ja toisena kylttinä puolen vaihto jalkojen läpi, oikealla seuraamista, käännös vasempaan ja oikealla seuraamista. Sitten helpotin tehtävää ja otin oikealta eteen ja vasemmalle sivulle ja oikaisten maaliin.

Hannalen kommenttina tuli oikealla seuraamisesta että hyvä paikka ja erinomainen kontakti. Olin kyllä itsekin yllättynyt, kun en tähän mennessä ole tehnyt peruspaikkaa ja yhtä askelta pidempää seuraamista oikealla. Nyt tehtin kuitenkin noin 20 askelta. Ei pidä kuitenkaan innostua liikaa, vaan palata takaisin lyhyempiin pätkiin. Muutoin Mörkön asennonvaihdot olivat aika levottomia, ja tästä tuli ihan ansaitusti kommenttia että voisi kiinnittää enemmän huomiota. Positiivista palautetta saatiin myös Mörkön itsevarmuuden paranemisesta neljän koulutuskerran aikana. Tämähän oli ensimmäinen kerta kun varsinaisesti tehtiin rataa, pari ensimmäistä kertaa meni vain kylttien lähettyvillä kontaktikävelyä tehden. Eteen päin ollaan siis menty reippaasti :)

Itsekseen treenailin seisomista ja koiran ympäri kävelemistä sekä istu-seiso asennonvaihtoa. Naksuttelin myös oikealle hakeutumista. Loppuun tokon liikkeestä istuminen, mistä ensimmäinen kerta meni plörinäksi ja toinen erinomainen.

Lähdettiin aika nopeasti treeneistä lenkkeillen kotiin. On kyllä luksusta kun treenikenttä on 15 minuutin kävelyn päässä ja treeneistä voi kävellä joko suoraan kotio tai tehdä pidemmän lenkin urheilupuiston metsissä. Mörkö osaa ottaa kaiken irti näistä kahdestaan tehdyistä laatuaikalenkeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti