sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Hyppytekniikkaa a la Vappu, jälleen :)

Uh, työt meinaa viedä mehut mimmistä ja sitä myöten on viime viikon tekemiset olleet aikasta vähäistä. Sentään itseäni juoksutiin yhden lenkin verran ja Mörkön kanssa käytiin pari pidempää lenkkiä. Keskiviikko oli viikkotreenit, missä puomin kontaktin kriteeri aiheutti hieman päänvaivaa. En kerkeä juostessa kovinkaan hyvin katsomaan kontaktia, joten en voi mitenkään sanoa etteikö kontakti olisi ollut hyvä kun näin kerran sanottiin muiden toimesta mutta kun se ei _tuntunut_ hyvälle.

Lauantaina kuitenkin jälleen odotettu hyppytekniikkatreeni. Edellisestä on kulunut kuusi viikkoa, ja oli jännä nähdä oliko Mörkössä tapahtunut kehitystä mihinkään suuntaan. Tässä välissä olen tehnyt neljä kertaa hyppytekniikkaa (perus- ja kasvavaa sarjaa), kasvattanut lenkkimäärää, ottanut lenkkeihin mukaan myös juoksuosuuksia sekä Mörkö on tasapainoillut niin kivien, puunrunkojen kuin tasapainotyynynkin päällä. Mitään en ole tehnyt niin säännöllisesti että voisin sanoa olevani tyytyväinen mutta kaikkea on tullut tehtyä sen verran että kehtaa sanoa tehneensä.

Mörkö aloitti alastuloharjoituksella, mikä sujui "täydellisesti". Tämän jälkeen jatkettiin korkeuden arvioinnilla, ei ongelmia. Kolmantena treeninä tehtiin kasia niin että toisessa päässä oli putki ja toisessa päässä taipuminen, keskellä okseri. Mörkölle taipuminen on aina ollut haastavaa. Vasemmalle taipuminen on sujunut paremmin kuin oikealle, mutta ei Mörkö ole vasemmallekaan koskaan tehnyt harjoitusta kokonaan laukassa. Mutta tällä kertaa teki! Kumpaankin suntaan, ja vielä useamman kerran. Loppuun kasvavaa sarjaa.

Mörkö hyppää teknisesti hyvin. Se on alkanut luottamaan itsensä enemmän mikä näkyy reippaampana vauhtina. Kasia tehdessä Mörkö myös kolautti kerran okserin rimaa, mutta vaikka sekä minä että Vappu odotettiin sen vaikuttavan koiran itsevarmuuteen niin näin ei käynyt :) Oli mukava myös huomata että Mörkö jaksoi kohtuullisen hyvin, kovasti olisi jatkanut viimeisen toiston jälkeen vielä treeniä.

Saatesanoiksi sain "jatkakaa samaan malliin" eli vaikka tuntuu etten niin paljoa olekaan tehnyt niin parempi se vähä on kuin ettei tekisi mitään.

Tänään päätin mennä koko lauman kanssa läheiseen koirapuistoon jos siellä ei ole muita koiria. Ei ollut ja Tikru pääsi purkamaan energiaansa 20 minuutin ajaksi vapaana. Kokonaisuudessaan koirapuistoon ja takaisin vei tunnin, kerrankin pentu vaikutti hieman väsyneeltä. Mörkön kanssa jatkettiin suoraan Pirttimäkeen, missä yllätin itsenikin kävelemällä 6,4km lenkin 58 minuutissa. Aika vauhdilla ollaan menty, reitti kun ei ole tasainen vaan mäkiä riittää. Tyytväinen olen, kun kumpikin meistä jaksoi niin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti