sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Mörkön diagnoosi

Viime viikolla sain vietyä Mörkön ortopedille. Pakkohan Mörkön tila oli diagnosoida, jotta osaisi hoitaa oikein. Ortopedin ja edellisen selkeän oireilun välillä noin kaksi viikkoa. Kotona tosin jos koskin kevyestikin oikean etujalan hauikseen/jänteen kiinnityskohtaan oli välittömänä seurauksena huulten lipominen kipureaktiona.

Valitettavasti samalle päivälle osui elmäni pahin migreeni, joten muistikuvat on jota kuinkin huterat. Hauislihas ei ole katkennut, näin en kyllä olettanutkaan. Kipureaktio kyynärtä ojentaessa, mahdollinen nivelrikko? Missä kunnossa jänne on? Koska aikaa on kulunut jo yli kuukausi repeytynyt jänne näkyisi röntgen-kuvissa, kuten nivelrikkokin joten Mörkö unille ja kuviin. Hyödynsin tässä kohtaa mahdollisuutta, ja pyysin saada Mörköstä viralliset kyynär- ja selkäkuvat. Ja mietin, että jos on nivelrikko niin agility on sittten siinä...

Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen kuulin ettei jänne ole kuvien perusteella revennyt tai repeillyt. Kyynärät ja olkavarret terveet. Samoin selkä, rintaranka, lanneranka ja niska. JEE! Saa nähdä mitä kennelliittossa sanovat kuvista, mutta lähtivät siis puhtaina :) Pahimmat skenariot suljettu pois ja diagnoosina hauiksen revähdys.

Jo pidetty viikkojen tauko on ollut kohdillaan. Pikkuhiljaa aletaan nostamaan lenkkeilyn määrää, niin että kuukauden päästä olisi kunto siinä mallilla että voidan aloittaa kevyesti agilityn pariin palaaminen. Normaaliin arkeen luultavasti huhtikuussa. Tietty asiaa hieman hankaloittaa se, ettei Mörkö kerro sattuuko vaiko eikö. Täytyy vain koittaa osata tulkata koiraa. Ihmispuolella ohjeistus on aika pitkälti seuraava: viikon levon jälkeen asteittain rasituksen nosto 2-6vk aikana joten tuolla ohjeella mennään (kun en parempaakaan tiedä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti