lauantai 28. helmikuuta 2015

Juoksukontaktia treenaamassa

Perjantaina oli viimein kauan (ja kauhulla) odotettu päivä. Koska kuntoutuminen näytti sujuneen hyvin, uskaltauduin aloittamaan treenit kontaktitreeneillä. Toki ilman kontaktia alkuunsa, sillä en halunnut ottaa ylimääräistä riskiä.

Ensin tehtiin puomin boxia tasamaalla. Mörkö sanoi että helppo homma ja teki toistot hyvin, rennosti ja vauhdilla. Itse oletin tämän jälkeen että juoksutettaisiin lankulla tasamaalla, mutta Leenan mielestä voidaan saman tien siirtyä mini-pöydältä juoksuttamiseen. Hetken pohdin asiaa ja tulin itseni kanssa siihen tulokseen ettei moinen kuitenkaan rasita liikaa. Olin kuitenkin tehnyt ennen treeniä 25min rivakan lämmittelyn ja tasamaalla oltiin tehty boxia muutaman kerran, joten lihasten pitäisi olla lämpimät.

Tehtiin kymmenkunta toistoa, joista yksi kokeilu ilman boxia. Boxilla kivoja oikein mallikkaita suorituksia, ilman boxia tuli loikka (joskin osui kontaktiin). 2on2off-käyttäytymistä Mörkö ei tarjonnut laisinkaan vanhasta muistista.

Video boxilla: http://youtu.be/fP9iHu3dymg
Video ilman boxia: http://youtu.be/KMEVTuNzZOI

Kolme selvästi havaittavaa asiaa:
1. koiralta vaaditaan hyvää kuntoa, toistoja tulee useita ja niissä pitää olla voimaa. Mörkön vammasta toipuminen näkyy edelleen kunnossa.
2. ohjaajallakin olisi suotavaa olla parempi kunto :)
3. täytyy tehdä ohuemmasta putkesta boxi, niin häivyttäminen tullee olemaan helpompi

Suoritukset olivat muuten kivan rentoja ja itsevarmoja.

Kotiläksyksi saatiin opetella tasaisella eri ohjauskuvioita. Tähän mennessä olen tehnyt ainoastaan takaa leikkauksia ja persjättöjä, olisi ihan suotavaa lisätä ainakin valssi mukaan. Valssia treenatessa olisi hyvä lähettää koira putken kautta boxille, joten se ei tule vielä pariin viikkoon kuvioon.

Erästä juoksaria katsellessa youtubesta katsella sain vision, miten pystyn laittamaan koko puomin maan tasalle ja ainakin jonkin matkaa nostamaan puomin korkeutta asteittain. Nyt on hirveä hinku treenaamaan, mutta pakko malttaa pari viikkoa. Tälle viikonlopulle on tarpeeksi muutakin kuormitusta Mörkölle ja kaksi seuraavaa viikkoa menee ohjaajan omissa riennosisa. Ihanaa kun tietää mitä maaliskuun puolen välin jälkeen on tiedossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti