lauantai 7. helmikuuta 2015

Onni on luustoltaan terve koira

Mörköltä on aikoinaan tutkittu silmät (terveet), polvet (0/0) ja lonkat (B/B). Tuohon aikaan, eli pari vuotta sitten en ollut läheskään niin tietoinen myös muista tutkittavista asioista. Olin itseeni varsin tyytyväinen, olinhan ollut valveutunut koiran omistaja ja tutkituttanut oleellisimmat. Tässä matkan varrella on vain oma ymmärrykseni muuttunut täysin, ja enenvissä määrin on alkanut Mörkön kyynärät ja selkäkin mietityttämään. En halunnut kuitenkaan turhaan koiraa nukuttaa tutkimuksia varten, ja sopivaa hetkeä odotellessa menikin sitten melkein vuosi. Edellisellä lääkärikäynnillä tuli Mörkön nukutus vastaan joka tapauksessa, ja kun muutenkin varsinkin kyynärät joutuivat lääkärin katseen alle niin pyysin otettavan myös viralliset kuvat. Kiltti lekuri kun lupasi kuvata virallisesti samalla.

Kyynärlausunto tuli alkuviikosta, tuottaen suuren helpotuksen. Kyynärät olivat 0/0. Ei sillä että olisi ollut jotain syytä odottaa muuta kun lääkärin sanoin puhtaana lähtivät. Jännittää se lopullinen ja julkinen "tuomio" silti aina hiukan. Tänään (lauantaina!) tuli sitten selkälausunto, ja sekin täysin puhdas. Ei huonommin 5v koiralta, jolla on kuitenkin jo kohtuullinen rasitustausta takana :)

Seuraavan koiran aion kyllä tutkituttaa kaikilta osin nuorempana. Jotta tiedän miltä luusto oikeasti näyttää. Toisaalta, nyt kun Mörkö on kuvattu vanhempana niin voi hyvällä omalla tunnolla harrastaa useamman vuoden. Toki nivelrikkoa ja muuta voi tulla vaikka nyt onkin kaikki ok, mutta ainakin lähtökohdat ovat edelleen loistavat. Koiraa kuullostellen siis jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti