torstai 22. tammikuuta 2015

...eipäs palattukaan arkeen

Arkea kyllä kokeiltiin, ilman suurta menestystä. Viime perjantaina oli kontaktiluento ja Mörköllä treenit. Yksi hyppy, kaksi A-esteen toistoa ja Mörköltä meni fiilis ja juoksi häkkiinsä häntä alhaalla. Treenit päättyi tähän. Sunnuntain tokotreenit meni kivasti, joskin otettiin todella kevysti ja rauhallisesti.

Viikonlopun jälkeen selvisi, että Mörköllä on esinahantulehdus. Onneksi on kiltti koira, joka antaa huuhdella hippelinsä ilman ongelmia. Tiistaina oli varattuna myös osteopaatti, mistä tuli hyviä ja huonoja uutisia. Hyvää oli se, että ilmeisesti löytyi syy siiihen miksi Mörkön selkä menee jumiin ja miksei fyssarilla käynnit kuitenkaan hoida ongelmaa pois. Eihän se hoidu kun selän oire on seurausta ja syy on kireissä kalvoissa nivusen tuntumassa. Huonoja uutisia oli se, että Mörkön hausjänteen ja hauislihaksen yhtymäkohdassa tulee kipureaktio. Tietenkään googlaaminen ei auttanut omaa surkeaa fiilistä ollenkaan, kun tuntui että lähes jokainen vastaavan vamman läpi käynyt koira jääneen pois agilitystä.

Täytyy varata aika ortopedille, jotta saan varmuuden minkä sortin vamma Mörköllä on. Koitan ajatella positiivisesti, ettei tilanne ole niin paha kuin joillakin muillla koirilla kun Mörkö ei ole missään vaiheessa ontunut. Mörköhän on ollut myös vuoden alusta saakka levossa. Ensimmäiset kaksi viikkoa tehtiin minimilenkit ja koko ajan remmissä. Kolmantena viikkona tuli mukaan pari puolen tunnin lenkkiä viikossa - edelleen remmissä. Tämä viikko ollaan taas menty lyhyemmillä lenkeillä. Hiukan hämää, kun fyssari suosittelee nollalenkkejä ja osteopaatti taas hieman normaalia kevyempää lenkkiä. Lekuri ainakin muiden kohdalla on suositellut viikon lomaa, joskis omistajat taas järjestään sanovat että toipuminen on vaatinut 1-2kk lomaa.

Niin tai näin, Mörkö ei treenaa helmikuussa. Jos pystytään niin koitetaan jossain vaiheessa lisätä taas hieman liikuntaa, ettei lihaskunto tyystiin häviä.

Harmittaa niin pirusti. Mörkö on käynyt säännöllisesti fyssarissa tai osteopaatilla, eli kehonhuollosta on hoidettu. Mörkö on parhaiten lämmitelty ja verrytelty koiristani, ja tuntuu että lämmittelen muita agilitykoiria paremmin - tai ainakin lämmittely on selkeästi sykettä kohottavaa monen tyytyessä kävelyyn. Mörkön treenimäärät ovat pääsääntöisesti todella maltilliset. Yksittäisen esteen toistoja on yleensä max5 ja ratatreeneissä treenaa muita ryhmäläisiä kevyemmin. Ozzy taas... ei käynyt satunnaisia hierontakertoja enempää kehonhuollossa aktiiviharrastusaikoina ja myönnän kyllä ettei melkein 10v sitten pahemmin lämmitelty verrytelty tai edes vaatteilla suojattu kylmältä. Siitäkin huolimatta Ozzy on terve, ja Mörköllä on rasitusvamma. Potuttaa. Huono omatunto.

Loppukuun treenit on peruttu. Helmikuun treenien suhteen pitää alkaa tekemään suunnitelmia. Me ei kuitenkaan noita vuoroja Mörkön kanssa käytetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti