keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Mörkön ensimmäinen AVO

 Pienten mutkien jälkeen olimme viimein kisoissa. Ensimmäisen osallistumisen jouduin perumaan oman sairastelun vuoksi, onneksi löytyi toinen koe missä oli tilaa. Huonoksi onneksi olin AVOimen luokan ensimmäinen koirakko, joten toiveet siitä että olisin voinut katsoa muiden suoritukset karisivat. En ole ikinä nähnyt AVOinta, joten niinkin vahvoilla pohjilla kuin muutamalla youtube-videolla mentiin. Sää oli onneksi suosiollinen, kuivaa ja puolipilvistä. 

Koe alkoi kaukokäskyillä. Hiukan jännitti, sillä kaukot olivat hieman ahistavia Mörkölle ALOssakin. Kaiken lisäksi ALOssa Mörkö nollasi ensimmäisen liikkeen jotenkin, joten oli todella iloisesti yllättynyt kun kaukokäskyistä tuli täysi 10!



Seuraavana hyppynouto, tästä 5. Olin tiistaina käynyt tekemässä vauhtinoudon, kun viimeisimmässä treenissä Mörkö oli jotenkin haluton tekemään hyppynoutoa ja nimeen omaan poimimaan kapulaa. Noh, nyt ei ollut motivaatiosta ongelmaa, koira kun lähti heti kapulan perään kun kapula vain kolahti maahan. Ikinä ei ole tällaistakaan tapahtunut, mutta eihän tällä voinut kuin nauraa kun koira on on niin tohkeissaan.

Luoksetulo 10. Ei mitään ihmeellistä, vaikka jouduimmekin odottamaan suorituksen alkua kaaauuuuan kun tuomari tarkisti säännöistä edellisen kohdan pisteytystä. Hyvin maahan, lujaa sivulle.

Jäävissä oli liikkeestä maahan 9. Jostain syystä minun piti hieman kurkata että menihän se maahan, kurkkaamisesta pistevähennys.


Ruutu 0. Mörkön valmistelu ruutuun sujui todella hyvin ja kun kysyin missä ruutu niin Mörkö selkeästi merkkasi ruudun katsellaan. Olin positiivisesti yllättynyt kun Mörkö lähti ruutuun laukalla, pysähtyi oikeaan paikkaan - ja palasi erittäin huolestuneen näköisenä minun luokse. Olen koittanut analysoida tätä paljon, jotta tietäisin miten lähteä työstämään asiaa eteen päin. Ensimmäinen ja helpoin on toki se, etten ole ikinä tehnyt muita liikkeitä alle ja sitten ruutua. Kokeenomaista treeniä siis lisää. Toinen asia onkin hieman mutkikkaampi toteuttaa, sillä tarvitsen ihmisen/ihmisiä. Pari katsojaa seisoi kehän reunalla ruudun takana, ja vaikka Mörkö ei ihmisiä jännitäkään niin mistä voin tietää oliko tällä kertaa ihmisten lähellä oleminen liikaa. Joka tapauksessa työvoitto että Mörkö fokusoi ruutuun ja lähti ruutuun.

Onneksi kuva todistaa, häntä pystyssä ruutuun.


Seuraaminen 0. Edellisen liikkeen paineistuminen näkyi, vaikka koitin purkaa paineistumista. Lopulta Mörkö seurasi oikein mallikkaasti kun kehuin runsaasti. 

Merkin kierto 0. Tässäkin liikkeessä hyvää oli se että Mörkö fokusoi merkit pyydettäessä sekä lähti ravilla häntä puolitangossa kiertämään merkkiä. Koska kummoista tulosta ei enää ollut tulossa ja koska halusin Mörkölle paremman mielentilan kutsuin koiraa palatessa ja pinkaisin vielä karkuunkin. Koira reipastui heti (ja myöhemmin tajusin että tähän meni mahdollisuus 3. tulokseen, mutta sillä ei nyt ole merkitystä kun lähdettiin ihan voittajina pois kehästä).

Yhteisvaikutus 8.

Yhteensä siis 173p / ei tulosta.


Ihan hirveä into taas treenaamaan ja kisaamaan :D Tässä olen hieman etsiskellyt tukea treenaamiseen ja on kyllä vaikeaa nykyään löytää AVOn liikkeitä tarjoavaa koirakoulua tai treeniryhmää. En aio lannistua tästäkään, vaan nyt on jo pari ideaa mitä ja miten treenata. Voi kun Mörkön terveys kestäisi ja sallisi vielä kisaamisen. Oli niin ihana nähdä Mörkön "hymyilevän", koira oli hyvin onnellinen pieni koira <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti