keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Pari starttia kakkosissa

 Lauantaina oli taas Tommi Raita-ahon ratoja Lohjalla kaksin kappalein. Olin hyvin iloinen siitä, ettei Tikrua häirinnyt ollenkaan "uusi" paikka (edellisen kerran käyty helmikuussa). Pohjan hajut vei hieman koiraa, mutta muuten ei ottanut häiriötä. Hyvillä mielin starttasin agility-radalle.

Agility-radalla oli monta hyvää kohtaa, mutta myös erittäin kankeita takaaleikkauksia ja löytymättömät kepit nurkassa. Erinomaista oli todella nopa pujottelu sitten kun pujottelu löytyi ja muutenkin vauhdikas loppurata. Ensimmäistä kertaa ikinä puomikin meni rennolla laukalla alusta loppuun, osuma oli korkeahko. Nollaa hätyytellään, mutta jäi jälleen saamatta.



Hyppyradan rataan tutustumisessa selvisi että kaikki tutustuu yhdessä. Voi apua, Tikru oli ensimmäinen suorittaja joten tuli aivan turhaa kiirettä. En kerennyt tehdä Tikrulle alkurutiineja rauhassa ja sehän kostautui sitten siinä että Tikru kävi aikamoisilla kierroksilla. Vielä kun ensimmäinen hyppy oli radan puolelta aitaan päin, ja vieläpä sisääntulon suuntaan niin Tikru ryykäsi suoraan sisääntulokarsinaan ja tiputti samalla riman. Koiran takaisin radalle, pari onnistunut estettä ja kielto in-inissä. Tämän vielä ymmärrän kun inin ei ole mitenkään vahva Tikrulla, mutta kun Tikru ohitti vielä seuraavana olleen putken niin katsoin parhaimmaksi keskeyttää. Tikrun ajatus ei ollut yhtään agilityssä. 

On ikävää kun minit ovat usein ensimmäisenä ja koska minejä on ainakin kakkosissa tosi vähän, niin startti on aina ensimmäisten joukossa. Vielä ikävämpää on se, että rataan tutumisrymät päätetään juuri ennen rataan tutustumista. On aivan eri asia että aikaa on reilu 5min valmistautua kun maksit tututstuu rataan kuin etttä aikaa on pari minuuttia. Mutta koska tämä on asia mihin en voi vaikuttaa, pitää vain treenata nopeita startteja lisää. Kyllä Tikrukin oppii kasamaan ajatukset nopeammin harjoituksen myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti