torstai 25. marraskuuta 2021

Mörkön tokoilua

 Niin vain toko-innostus on jatkunut ja treenit ovat siirtyneet keittiöstä ulos. Yllättäen olen myös itse löytänyt uuden mukavuusalueen uusien juttujen parissa, aiemmin kun jotenkin kaikkia AVOimeen liittyvä tuntui jo lähtökohtaisesti haastavalta.

Mörkön kanssa on puuhailtu lähinnä merkin kierron parissa. Itseluottamusta irtoamiseen ja itsenäiseen suorittamiseen on rakennettu maltilla, ja tällä hetkellä Mörköllä on kisaetäisyys (10m) hallussa. Aion toki vielä yliopettaa liikettä, ainakin pari metriä pitää saada kasvatettua etäisyyttä lisää ettei varmasti iske ahdistus kisatilanteessa. Liikkeen yleistäminen eri paikkoihin sekä erinäköisiin kierrettäviin asioihin on myös tehtävä maltilla. Tähän mennessä Mörkö on kiertänyt 1-4 tötteröä tai ämpäriä, saavia sekä hypyn tolppaa. Treenipaikkoina on ollut oma piha ja hallin kenttä. Saa nähdä kauanko ulkona pystyy edes treenaamaan, yhtänä päivänä liukkaus muistutti itsestään ja pisti miettimään myös sisätreenipaikkojen mahdollisuutta.

Ruudun alkeita on treenattu myös vähän, eli olen ehdollistanut koiraa kosketusalustaan. Tällä viikolla kokeilin ensimmäistä kertaa ulkona alustaa, rakensin ruudun ja vein alustan keskelle. Olin todella iloisesti yllättynyt - ja helpottunut - kun Mörkö irtosi ruutuun 1m, 2m ja 3m päästä. Selkeästi myös merkille irtoaminen tukee ruutua, tällä hetkellä on näe estettä ruudun opettamiselle.

Aina hallilla Mörkön kanssa käydessäni, eli korkeintaan kerran viikkoon, olen tehnyt myös hyppynoutoa. Olen vahvistanut vinoja lähestymisiä ja sitä että hyppy suoritetaan mennen tullen siltä varalta että kapula on vinossa suhteessa hyppyyn. Namikupilla tämä onnistuu hyvin, Mörkö hakeutuu parinkin metrin päästä takaisin hypylle. Kapulan kanssa paluuhyppy jää helposti jos kapula ei ole linjassa hypyn kanssa. Tätä pitää tuumailla lisää, sillä en oikein tiedä miten asiaa lähtisin Mörkölle viilaamaan. Hyvää on myös se, että Mörkö kestää nyt kapulan heiton eikä lähde varastamaan. Myös kapulan nostokin muistuu nykyään aina, alussa meinasi kapula unohtua. Kaikista iloisin yllätys on ollut kuitenkin kapulan kanssa sivulle tulo, tämä oli Mörkölle jostain syystä tosi vaikeaa ja pitkään keittiötreenin teemana.

Liikkeestä seiso ja maahan ovat mielestäni kisavalmiita, liikkeestä istumiseen pitää paneutua vielä enemmän. Tätäkin olen tehnyt (vähän) sisätiloissa, pitää alkaa tekemään myös ulkona. Mutta vasta merkin kierron tultua valmiiksi.

Mörkö on niin onnellinen kun pääsee tekemään useamman kerran viikossa tokoa <3 Tähän mennessä olen onnistunut välttämään niin koiran kuin omankin ahdistuksen, ja pyrinkin pitämään jatkossakin tekemisen kummellekin mielekkäänä. Vaikka kisat ovatkin suunnitelmissa ensi vuodelle, niin ensisijaisesti treenaamme nyt omaksi iloksi nauttien terveestä ja virkeästä vanhuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti