maanantai 22. marraskuuta 2021

Pari starttia lisää kakkosissa

 Nyt on tullut ihan kivasti startteja alle. Lohjalla oli tarjolla kaksi Anne Saviojan rataa, joista ei kyllä jäänyt pahemmin kerrottavaa jälkipolville.

Päivä aloitettiin vaihteeksi hyppyradalla, ihan kiva ettei aina ole agility-rata ensimmäisenä. Rata sinänsä meni mainiosti, mutta jostain syystä Tikru jäi viettämään aikaa neljäntenä olleen putken sisälle. Kaatuiko koira, vaiko veikö hajut - en voi tietää. Joka tapauksessa aikaa paloi ja lopulta tultiin nollalla maaliin mutta muutaman sekunnin yliajalla.

Agilityradalla toistui aikaisemmillakin kerroilla toistunut. Jostain syystä toisella radalla Tikru voi ottaa häiriötä ratahenkilöistä, radan ulkopuolisista koirista, hajuista... niin kävi nytkin. Sen lisäksi Tikru eteni mielestäni jotenkin tahmeasti. Kielto pujottelusta kun Tikru kävi moikkaamassa ratatyöntekijää ja reilusti yliaikaa. 


Olen pohtinut paljon tätä toisen radan ongelmaa syksyn aikana ja nyt lopulta on pakko uskoa että kyseessä on koiran paineistuminen. Tikrun kuntoa on kasvatettu ja se on parempi kuin ikinä. En voi mitenkään uskoa ettei koira jaksaisi juosta kahta rataa Tikrua on käytetty säännöllisesti kropan tarkistuksissa, joten en oikein jaksa uskoa että on jumia tai vastaavaakaan. Toki 100% varma ei voi koskaan olla. Mutta jotenkin luulen että Tikru joutuu käyttämään henkisen kapasiteettinsa ensimmäisellä radalla, ja sitä myöten toinen rata on enemmän sekoilua. Tähän ei taas auta kuin kokemus. Lisää startteja, lisää uusia paikkoja. Toivotaan että tämä asia ratkeaa starttien myötä itsestään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti