lauantai 14. elokuuta 2021

Yllättäen Korrien koulutuksessa

 Perjantaina huomasin Riitta Korrille treenivuoron ja vieläpä oikein kohtuulliseen hintaan. Niinpä päätin mennä Mörkön kanssa treenaamaan 2 x 15min, toiveena saada kisaongelmia esille. Ja tässä onnistui tavoite täysin.

Ensimmäisessä setissä kerroin nopeasti meidän taustasta ja painotin sitä että kyseessä on vanha koira jolle en enää ala teknisesti paljoa opettamaan mutta henkisellä puolella jos koitettaisiin löytää lukkoihin apua. Nostin esille kehään tulon ja paikallamakuun, ja näissä meidän aikamme kuluikin. Kehään tuloja tehtiin viitisen kappaletta sekä yksi paikallamakuu missä tuli esille valitettavan yleinen ongelma ettei Mörkö mene maahan (koska paineistuu liikaa). Tällä kertaa ei mennyt ekalla maahan, mutta toisella meni ja oli mahtavaa päästä palkkaamaan tästä ja antaa koiralle mahdollisuus nollata itsensä. Keskusteltiin myös sosiaalisesti palkkaamisesta kisakehässä (palkkaan paljon) ja missä kaikissa kohtaa voin tätä hyödyntää. En ollut koskaan ajatellutkaan että jo kehääntulon voi palkata.

Toinen setti aloitettiin kisamaisella paikallamakuulla ja tämä meni loistavasti! Sen jälkeen pyysin liikkuroituna seuraamisen, kaukokäskyt sekä luoksetulon. Miten nappivalinta, sillä seuraamisessa näkyi toinen yleinen haaste eli Mörkö paineistuu usein ensimmäisessä liikkeessä jostain syystä ja ensimmäinen liike menee syystä tai toisesta enemmän tai vähemmän mönkään. Nytkin Mörkö jätätti ja näytti selkeästi ahdistuneelta, mutta kun sitkeästi jatkoin seuraamista niin lopulta koira rentoutui ja pääsin palkkaaman tästä. Loppu seuraaminen menikin meidän kriteerillä lähes täydellisesti. Kaukoissa Mörkö teki liikkeen hyvin. Loppuun helppo ja mukava luoksetulo. Alkaa luoksetulon vauhdissa näkymään koiran ikä, mun veteraani <3 

Kaiken kaikkiaan hyvää settiä. Näitä kun saisi muutaman lisää, niin voisi taas mennä kisoihin sitä viimeistä ykköstä yrittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti