perjantai 25. toukokuuta 2018

Tikrun ensimmäiset möllikisat (nASTacup osa1)

Jo vuosi sitten asetin tavoitteeksi että Tikru on möllikisakuntoinen toukokuussa. Hieman tähän tavoitteeseen pääseminen on nostanut hikeä pintaan, ja aina tuntuu ettei ole tarpeeksi valmis. Edelleen treenilistalla on lähdössä pysymisen vahvistaminen/yleistäminen, putkien nopeuttaminen, A-este ja puomi yleisesti. Jossain vaiheessa vaan pitää uskaltaa astua epämukavuusalueelle ja käydä katsomassa mitä oikeasti osataan.

Tikruhan yllätti todella positiivisesti! Ensinnäkin koira osasi käyttäytyä kisapaikalla ja kisatilanteessa todella järkevästi. Kuulutukset eivät haitanneet ja ratatyöntekijä vei huomion vain hetkeksi mutta siitäkin Tikru osasi luopua tosi nopeasti. Muita koiria Tikru ei edes nähnyt. Lähdössä Tikru istua nakotti rennon valppaana eikä yrittänytkään lähteä ennen aikaisesti. Ei kyllä ole yrittänytkään sitten paikalla pysymisen asentamisen, mutta onhan kisatilanne aina eri kuin treenitilanne. A-esteellä Tikru epäröi hieman, nousi ylös laukalla ja laskeutui ravilla (suoritusaika noin 2s). Kaikki putket menivät ilman jarrutteluja, eikä mutkaputkissakaan kulutettu kuin noin 2s. Hyppy-hyppy-pituus pätkällä koira lähti irtoamaan tosi kivast, sillä on vahva estefokus. Puomin nouseva osuss meni laukalla, kuten myös tasainen osuus. Laskeva ravilla mutta erittäin hyvällä kontaktilla (suoritusaika noin 3s). Maalihypylle jälleen erinomainen estefokus ja maalissa erinomainen palkkaus ulkopuolisen heittämällä lelulla.

Niin paljon parempaa kuin osasin kuvitellakaan. Etenemä tällä virtaviivaisella radalla ja käsiajanotolla 4.06m/s!!


Vahvistellaan vielä A-estettä ja puomin kontaktia, sekä aloitetaan keinun treenaaminen. Pussi pitää vielä muistutella ja pujottelua ei voi treenata liian hyväksi. Kokonaisuus alkaa kuitenkin rakentua palasista. Kyllä tällainen taas antaa motivaatiota treenaamiselle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti