lauantai 14. marraskuuta 2015

Valmennuspilotti 2

Sunnuntain 8.11. oli aikasta hyvään saumaan tullut valmennuspilotti. Jotenkin oma suunta on ollut edelleen hukassa ja ajatus vähän kateissa. On tuntunut että olen käynyt enemmän höntsäämässä ja heiluttelemassa käsiä kuin treenaamassa. Niinpä toivoin että valmennuspäivä saisi taas ajatukseni kokoon....

Aloitettiin ohjaajien fysiikkatreenillä. Treenattiin takaakiertoja, persjättöjä, päälle juoksuja ja valssia. Voi moro että oli kroppa kipeänä treenien jälkeen, vaikkei itse treenin aikana tuntunut että olisi tehnyt niin paljon duunia. "Kylmäharjoitteita" ilman koiraa pitää ehdottomasti tehdä muun liikkumisen ohessa. Aivan varmasti kun keskivartalon tuki paranee niin ohjaaminen nopeutuu radalla. Jos ei muuta, niin ainakin kannan kroppani huomattavasti ryhdikkäämmin kuin aikasemmin!

Hyppytekniikassa tehtiin taipumista, missä ei ollut ongelmia. Aikaisemmin Mörkö ei pystynyt tekemään taipumista laukassa, mutta koiran kropanhallinta on kaikenlaisen tasapainoilun myötä parantunut niin paljon että nyt meni kumpaankin suntaan hyvin. Saatiin kotiläksyksi tehdä taipumista minimissään kerran kuussa.

Asiaa myös tavoitteista. Tavoitteiden asettamisesta. Matkasta tavoitteiden saavuttamiseksi. Treenipäiväkirjan pitämisestä. Todo-listojen priorisoimisesta, sekä saavutuksista nauttimisesta.

Iltapäivällä Teemu Linnan vetämä ratatreeni. Mörkö kulki todella mukavasti! Havaitsin ettei Mörkö osaa pujotella jos koiran lähettää ns "väärällä puolelta" (eli avokulmaan oikealta puolelta). Hyvä havainto, pitää vain pohtia miten tärkeästä asiasta on loppujen lopuksi kyse. Selvitty ilman ongelmia tähän saakka, ehkä selviän jatkossakin? Joka tapauksessa puomin vahvistaminen on prioriteetissa tärkeämpi. Yksi huono puomin suoritus ja toisella yrittämällä jäätävän hieno kontakti! Hyppyfokusta tulee vielä parantaa. Havaitsin treenanneeni vain yhdellä hypyllä (sujuu hyvin), nyt pitää alkaa tekemään samaa tarjoamisen kautta palkkaamista useammalla hypyllä.

Loppuun koiran fysiikkatreenit. Pumppereiden yli peruuttelua sekä tasapainoilua. Nämä on kyllä Mörköstä tosi hauskoja treenejä. Vitsit kun olisi enemmän tilaa niin voisin harkita dobo-pallon hommamista...

Sainko suuntaa tarkennettua? Ei kuljettava tie edelleenkään ole täysin selvä, mutta ainakin treenit olivat tehokkaat, ajatuksella tehty ja oli todella kivaa. Hyväksyin sen, että nyt on ollut tällainen hiljaisempi hetki. Mörköstä en tiedä, mutta itselleni on tullut tarpeen melkein kuukauden "rennompi kausi".

Viikkotreeneissä naksuttelin putkiin lähettämisiä. Mörkölle putket eivät ole lempieste, mutta oli kiva huomata että putket alkoivat vetämään Mörköä. Tällaista siis lisää. Tein itsekseni puomin alastuloja, hyvillä osumilla. Ratatreenissä onnistuin itse sössimään kontaktin tunkemalla käsiä kesken kaiken taskuun, toisella yrittämällä jälleen jäätävän hieno suoritus. Pitää hiukka nyt olla kuulolla että onko tähän kehittymässä kaava että ensimmäinen toisto huonohko ja toinen hieno...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti