lauantai 14. marraskuuta 2015

Mörkö RTK2!

Tänään Mörkön kanssa EKKn rally-tokokisoissa, tuomarin Anna Pekkala. Rata oli yllättävän lyhyt (13 kylttiä) ja oli erittäin mielissäni ettei radalla ollut spiraalia tai houkutusta. Ei sillä etteikö Mörkö noita tehtäviä myös tee, mutta ne on myös tehtäviä jotka paineistavat koiraa.

Tuloksena 77p ja RTK2 :) Onhan suorituksessa omat virheensä, mutta olen ehdottoman tyytyväinen siihen että itse pystyin olemaan kohtuu rentona. Ei alkanut itseänikään ahdistamaan missään kohtaa. Mörkö tuli hyvillä fiiliksillä lähtöön ja ensimmäisenä tehtävänä ollut hyppy rentoutti koiraa heti alkuun. Kolmantena tehtävänä oli saksalainen ja Mörkö oli mielestään tekemässä kohteen kiertoa - nyt kun sitä on tullut aika usein harjoiteltua. Olin alkuun päättänyt olla uusimatta mitään, mutta suunnitelma vaihtui lennosta sillä en halua että Mörkö toimii (käsi)ohjaamisen vastaisesti. Tätä on alkanut näkymään myös agilityssä, nyt kun itsevarmuutta on tullut kivasti lisää. Hyvä niin, mutta tasapaino on kuitenkin säilyttävä. Joten uusin, ja uusin, ja jouduinpa kolmannella kerralla korottamaan ääneni että sain tekemään Mörkön miten halusin eikä niin kuin herra halusi. Hieman jännitin että paineistuuko Mörkö tästä kovemmasta komentamisesta, varsinkin kun seuraavat kaksi kylttiä olivat potentiaalisia paineen nostajia. On niin helpottavaa huomata, ettei Mörkö ottanut itseensä eikä paineistunut oikeastaan ollenkaan! Pujottelussa oli hieman havaittavissa paineistumista, tämäkin yksi sellaisista tehtävistä jotka on Mörkölle henkisesti vaikeita. Istu-seiso-kierrä ympäri meni plörinäksi, näin hiukan epäilinkin kun Mörkö ei liikettä oikein osaa. Hetken pohdin uusivani, mutta onneksi tajusin olla uusimatta! Tuskinpa se olisi uusimala parantunut, mutta ainakin olisin hommannut hylkäyksen tekemällä kolmannen uusinnan. Loppurata mukavalla yhteistyöllä maaliin.


Olen niin tyytyväinen, että tekemiseen on löytynyt rentoutta ja sitä myöten Mörkön paineistuminen on vähentynyt. Varmasti myös sillä on ollut merkitystä, että olen päässyt pari kuukautta treenaamaan melkein viikottain. Tällä kertaa Mörkö ei ihmetellyt ollenkaan kylttejä, eikä käynyt kertaakaan yrittämässä tassulla kyltin kaatoa. Rally-tokohan on ollut meillä tokon kisatreenilaji, ja jos me pystymme toimimaan kisoissa näin kivasti _yhdessä_ niin alan olemaan luottavainen että pystyn alkaa suunnittelmaan myös tokossa starttaamista. Tosin sitä ennen pitää sellainen pikkujuttu kuin kapulan pito saada opetettu Mörkölle... ei mitään ajatusta miten asiaa edistäisin.

Päätin myöhemmin päivän aikana että opetan istu-seiso Mörkölle uudestaan. Nyt olen vaatinut että takajalat pysyvät paikallaan, mikä aiheuttaa sen että Mörkö jää usein sellaiseen istumisen ja seisomisen väliasentoon. Enkä oikein tykkää että koira liikkuu samalla eteen päin. Ozzyn opetin siirtämään takajalkojaan taaksepäin ja uskon (ainakin vielä) että näin takajalkoja taakse päin heittäessä koira päätyy helpommin seisomaan (ryhdikkäänä).

Meille tarjottiin tällä viikolla myös viikkotreenipaikkaa, mutta päädyin kuitenkin olla ottamatta sitä vastaan. Tämä ihan siitä syystä että rally-toko on omalla prioriteettilistalla vasta sijalla neljä. Kaikkea ei vain kerkeä tehdä ja rallya-tokoa voin tehdä myöhemmin. Mikäänhän ei kuitenkaan estää treenaamasta oikealla seuraamista itsekseen ja käyttämällä tuurauspaikkoja silloin tällöin. Ehkä tavoitteena ensi vuoden maaliskuun kisat... VOIssa. Hui!

Hauska yksityiskohta on se, että Ozzy oli aikoinaan ensimmäinen partis jolla oli kilpailuoikeus VOIhin ja nyt Mörkö on ensimmäinen löwchen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti