keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kevyesti arkeen ja agilityyn

Mörkön palautuminen normaaliin arkeen on alkanut. Kevyesti lenkin pidennyksiä seuraavan kahden viikon aikana niin että lopulta tehdään tavanomaisia tunnin lenkkejä. Koska kaikki mahdollinen on ainakin yritetyt vetää laduksi niin tulee väkisinkin tehtyä hihnalenkkejä, mikä on tässä kohtaa oikeastaan ihan hyvä.

Kevyesti aloitettiin myös tämän viikon agility-treeneissä. En tehnyt ratatreeniä ollenkaan, vaan aloitin  juoksuttamalla Mörköä puomin boksiin kuutisen kertaa. Kaksi viimeistä toistoa niin että juoksin täysiä rinnalla ja lähestyminen tuli hieman sivusta. Alun muistelun jälkeen oikein kivoja toistoja.

Seuraavaksi tekemään hyppytekniikkaa. En nyt tiedä onko tuo etäisyyden vaiko korkeuden arviointia, mutta siis hyppy - neljä jalkaa - hyppy - kuusi jalkaa - okseri. Olisi ollut kiva laittaa alkuun vielä yksi hyppy mutten löytänyt vapaita siivekkeitä. Rimojen korkeudet 10 - 10 - 25. Tätä tehtiin neljä kertaa. En osaa oikein oman koiran suoritusta katsoa, mutta ei kuitenkaan ollut "arpomista" tai "himmaamista" niin kuin viimekertaisella hyppytekniikkaunnilla. Perään tein neljä toistoa set point- harjoitusta, pidin okserin korkeuden koko ajan samana 25cm. Mielestäni ihan kivoja hyppyjä.

Seuraavaksi askartelin keinun kanssa. Olin suunnitellut tekeväni 1 x keinu mini-pöydältä, 2 x normikeinu ja 1 x keinu mini-pöydältä. Lähti hieman mopo käsistä ja tein 2 + 2 + 1. Oli niin nättejä toistoja jokainen että! Mörkö juoksi keinun päähän, pysähtyi ja vapautin heti. Keittoliha namina saattoi toimia ihan hyvänä motivaattorina ;)

Loppuu vielä hyvät kävely ensin Plus-kaverin kanssa ja kotona vielä Ozzyn kanssa. Toivottavasti tämä oli tarpeeksi kevyt paluu agilityn pariin.

Ilmoittauduin Mörkön kanssa kymmenen kerran kontaktikurssille :) Keinua voi siellä ainakin treenata, vaikka tänään menikin oikein hyvin. Toisaalta itselläni on aika hyvä näkemys mitä keinun kanssa tulee tehdä. Juoksu-Atakin voi tehdä, vaikka tämänkin kanssa on ainakin tällä hetkellä kohtuu hyvä fiilis. Juoksu-puomi tulee olemaan se pääasia, uusi juttu minulle kuten kouluttajallekin. Joka tapauksessa olin päättänyt siirtyä juoksupuomiin, ja nyt minulla on joku joka pystyy pohtimaan asioita kanssani - ja ainakin harjotiteluun tulee aikataulu ja ehkä sen myötä myös enemmän ryhtiäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti