perjantai 30. maaliskuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 15 + Teemu Linnan koulutuksessa

Mörköllä oli viikon loman jälkeen railakas paluu agilityn pariin. 24.-25.3 oltiin Teemu Linnan koulutuksessa, maanantaina omat treenit ja eilen vielä pujottelutreeniä.

Viikonlopun koulutus oli kyllä antoisaa ja ajatuksia herättävää. Ensinnäkin jäin miettimään agilityn nykytilaa - karrikoidusti voisi sanoa että seuroissa harrastellaan ja maksullisissa koulutuksissa valmentaudutaan. Surullista jos tämä on todellakin nykytilanne agilityssä. Joka tapauksessa mun pitää nyt keksiä jotain uutta itselleni, sillä suurin pullon kaula olen minä itse kehitykselle. Mörkön peruskoulutus esteille on sujunut hyvin ja uskonkin tässä selviäväni itsekseni mutta ohjaaminen todellakin vaatii päivitystä tähän päivään viime vuosituhannelta.

Tätä ajatusta tuki Teemu Linann koulutuskin. Teemun sanoin ohjaus on "sööttiä agilitya" mutta että sekä ohjauksesta ja sitä myöten koirastakin saisi pienillä muutoksilla paljon enemmän irti. Niinpä viikonlopun teema kohdallani oli opetella valssamaan - ja itse kun olin kuvitellut taitavani tämän kuvion jo vuosien ajan :) Helposta asiastahan on loppupeleissä kyse, mutta kun senkin on tehnyt vanhanaikaisesti ei jalkoja olekaan ollut helppo päivittää tähän päivään. Nyt on hyvä ajatus siihen mihin haluan pyrkiä, ja näitä ajatuksia pitäisi saada lisää. Mahdollisesti lisäkoulutuksen kautta.

Pujottelun kanssa meinasi iskeä masennus, kun tuntui että mennään vaihteeksi takapakkia. Maanantain treeneissä Mörkö hidasti pujottelua viimeisellä kolmanneksella ja eilen tarkoituksena oli kasvattaa koiran itsetuntoa pujottelussa (jotta pujottelu sitä myöten nopeutuisi). Jotta otus pujotteli puhtaasti ja nopeasti tarvittiin jopa viisi kaarta avuksi. Ai että otti päähän, mutta minkäs teet. Näiden viiden kaaren avulla noepus ja varmuus onneksi parani ja sain siirrettyä viimeisen kaaren viimeistä päätä reilun 40cm päähän pujottelusta.

Onneksi olin lukenut päivällä artikkelin aiheesta ja siinä sanottiin että kilpailukelpoisen pujottelun opettamiseen menee minimissään kolme kuukautta. Meillähän ei Mörkösen kansa olla treenattu pujottelua oikeastaan kuin kaksi kuukautta joten ei mitään hätää. Kyllä tästä hyvä tulee, kunhan vaan malttaa pitää koiran asenteen hyvänä koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti