maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ensivierailu fyssarilla

Olen jo pitkään miettinyt että pitäisi laajentaa koirienkin huoltoa hieronnoista fyssarille... mutta jotenkaan asia ei vain edennyt ajatusta pidemmälle. Lauantain 11.3. tuli niin hyvä fyssari-mahdollisuus ettei mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä. Niinpä Mörkö ja Ozzy lähtivät näytille.

Mörkösen käynti: ei mitään ulkoista syytä käydä, kunhan halusin varmistaa että kaikki on ok. En halua alkaa kuormittamaan koiraa suuremmilla treenimäärillä ennen kuin olen varma että kroppa on kunnossa. Ja hyvä kun kävin! Ilmeni että koira kulkee vasen lapa edellä ja tästä johtuen koiran kroppa on banaanina oikealle. Tämä taas luultavasti johtui tiukoista vatsanpeitteistä/kalvoista, mikä taas yleensä kiristää etuosan lihaksia. Näin myös Möröllä. Hoidon jälkeen koiralla on paaaljon pidempi selkä ja takajalat kuin varsalla :) Nopeasti otus pääsi kuitenkin sinuiksi kinttujensa kanssa. Tosin tämän viikon ohjattu agi-treeni jää väliin, ihan vain varmuuden vuoksi että fysiikka ja pää saavat yhteistyön kunnolla pelittämään.

Ozzyn käynti: Edellisvuoden agility-vamma vaivaa oikean etujalan ranteessa ja tästä syystä ilmeisesti vasemman takajalan liikerata on rajoittunut. Fyssarin mukaan koiralla on tasapainoinen lihaksisto vaikkakin myös Ozzy vääntyy banaaniksi seistessään. Selväksi tuli ettei kaikkea jumia ja vaivaa saa kerralla kuntoon, joten nyt hoidettiin pohjat ja seuraavilla kerroilla sitten mitä jäljelle jää.  Kovin tuntui Ozzy tykkäävän ja heti seuraavana päivänä Ozzyn olemuksessa ja ryhdissä näkyi selkeitä muutoksia parempaan. Hieno homma!

Nyt kun koirien huoltotoimet ovat aktiivisesti agendalla, niin omistaja tuntee pistoksen itsessään siitä että olisi varmasti ihan aiheellista huolehtia myös omasta kehonhuollostan... ainakin hieronta olisi hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti