tiistai 14. toukokuuta 2024

SMt jälleen haaveissa

 On ollut huikea kuukausi takana. Kolme kisapäivää, joissa seitsemän kisaa ja neljä nollaa - mukaanluettuna myös tuplanolla! Kuukausi sitten olin vielä erittäin epäileväinen että näinköhän SMt jää taas vain haaveisiin, mutta nyt on ollut todella hyvää tekemisen meininkiä ja tilannehan on jo aivan toinen. Nyt kasassa 5/8 nollaa (sis tuplanollan). Vielä saa jännittää kolmen puuttuvan nollan kanssa, mutta onneksi tässä on vielä pari kuukautta aikaa kisata.

20.4 oli Jari Suomalaisen tuomaroimat radat Lohjalla, joista toisessa irtosi nolla. Agilityrata oli rohkeaa tekemistä, ainoastaan yhdessä kohtaa hiukan himmailin. Muuten mentiin Tikrun kanssa aivan limiiteillä. Sain pitkään jännittää olisiko vielä tullut sertikin, mutta viimeiset koirat menivät ohitse. Etenemä 3,9m/s ja erinomainen fiilis!

5.5. lähdin kisamatkalle Lahteen Salme Mujusen radoilla. En olekaan kisannut pitkään aikaan muisa halleissa kuin Lägin hallissa ja sehän aiheuttikin ahdistusta Tikrussa. Hyvä muistutus että eri paikoissa olisi syytä käydä ja että Tikrun jännitys on edelleen olemassa vaikka pääsääntöisesti ei olekaan kisoissa viime aikoina näkynyt. Ensimmäinen rata meni ihan kuutamolle, hitaallakin etenemällä onnistuttiin saamaan yliaikaa. Alun rengas - pujottelu osoittautui haastavaksi ja pujottelulta saatiin myös vitonen. Seuraavalla radalla oli rengas - puomi alku ja Tikru meni todella vaisuksi puomilla vaikka otin tietoisesti lentävän lähdön jotta koiralla olisi helpompaa. Puomi selvittiin ravilla ja viimeinen kolmannes radasta menikin jo tavanomaisen vauhdikkaasti. Tältä radalta kuitenkin 0, etenemä 3,6m/s. Kolmas rata alkoi jälleen rengas - hyppy - pujottelu yhdistelmällä ja alku oli vauhdikkaampi joskin edelleen näki että koiraa jännittää. Noin kuudennelta esteeltä päästiin kuitenkin normivauhtiin ja nollalla maaliin etenemällä 3,8m/s.

Mutta, mutta. Jännitettävää siis riittää. Yksi hyppynolla puuttuu ja kaksi agilitynollaa. Nollien lisäksi jännittää terveys, niin monta kertaa on keväällä toteamaan että suunnitelmat menee uusiksi erilaisten vammojen takia. Jospa tänä vuonna pysyttäisiin kumpikin terveenä. Onneksi olen löytänyt uudelta paikkakunnalta hyvän hierojan. En ole käynyt koirien kanssa hierojalla kohta 15 vuoteen, koska olen kokenut muut kehonhuollon tavat tehokkaimmaksi. Tämä hieroja hoitaa kuitenkin kokonaisvaltaisemmin ja hänen kädet ja kranio/fyssari kädet sopivat tosi hyvin yhteen Tikrun mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti