maanantai 24. lokakuuta 2022

Hyppytekniikkaa sekä puomia

Tänään omatoimitreeni ajatuksena työstää puomia. Salaa toivoin että joku olisi jaksanut rakennella hyppytekniikkaharjoituksen hallille, tulisi tehtyä hyppytekniikkaakin välillä. Jotenkin koen harjoitusten rakentamisen kauhean aikaa vieväksi kun pitää hypyt kerätä ympäri kenttää, vaikka eihän työläys saisi olla syynä näin tärkeän asian tekemättä jättämisessä. Kävi tuuri, ulkokentällä oli perussarja.

Joten aloitin Tikrun kanssa perussarjalla. Tikru jostain syystä ahdistuu paikallaan lähdöissä ja koska en jaksa työstää asiaa niin teen lentäviä lähtöjä. Näin saan Tikrulla paljon paremman viraan ja paremman draivin tekemiseen, joten tuskin kovin suuresta synnistä on kyse. Ekalla toistolla Tikrulle tuli hiukan kiire (neljän jalan välit, viisi hyppyä). Toisella toistolla Tikru venytti yhdellä loikalla kahden viimeisen hypyn ylitse, mutta kolmannella toistolla askelkuviot olivat selvät ja rytmi hyvä.

Sisälle halliin mennessä yllätyin vielä enemmän, sillä siellä oli rakennettu jopa hyppytekniikkaa radan mutooon. Kuinka huikeaa! Taipumista molempiin suuntiin kasikkona, välissä muuri. Tein pari kierrosta, oikealle taipuu paremmin ja vasemmalle hankalampaa. Piti käydä vielä kerran tekemässä perussarjaa suoristukseksi.

Viimein pääsin itse asiaan eli juoksupuomiin Galicanilla. Halusin kokeilla onko sillä mitään merkitystä suoritukseen että missä itse olen, joten lähetin Tikrun yksin puomille, juoksin vierellä, juoksin edessä ja kutsuin edestä. Hyvä juttu oli se ettei minun sijainnilla ole merkitystä suoritukseen, huono juttu on se että osumat ovat nousseet nyt vaarallisen ylös. Tätä pitää työstää seuraavaksi, mutta en oikein tiedä että miten. Onneksi parin viikon päästä on Juulia Savolaisen juoksarikoulutus, mistä odotan suuntaviivoja tulevaisuuden treeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti