maanantai 26. syyskuuta 2022

Haastavassa kisassa AVO3

 Perjantaina Veikkolassa jälleen kokeessa. Yllätyksekseni mukana oli myös tuomariharjoittelija, mikä sinällään ei ole mikään juttu mutta Mörkön kanssa ei ole eduksi odotella pitkiä aikoja liikkeiden välissä. Ja tässä kisassa tuomari ja tuomariharjoittelija jakoivat näkemyksiään keskenään todella kauan jokaisen liikkeen välissä. Tämän lisäksi irvistelin heti nähdessäni "jääkiekkokaukalon", kun ei kaukalosta ollut kuin satunnaisia paloja jäljellä. Tämä ei nyt varsinaisesti ole mikään ongelma, mutta kun näin vielä ruudun sijoittelun niin tiesin että vaikeaksi menee, ei edelleenkään olla harjoiteltu ruutua niin että ihmisiä seisoo lähettyvillä. Juuri tämän takia ilmoitinkin Mörkön Veikkolaan, kun oletin että kehän ja ihmisten välissä on kaukalon seinä.

Käsittämätöntä kyllä, seuraavilla pisteillä sijoituttiin 3/7! Yhtään ykkösen tai kakkosen tulosta ei tullut, taisi olla muillakin haastavaa. Tuomarina Carina Savander-Ranne, ja hän arvioi näin

Paikallaolo: 9, sain palautetta siitä että koira katsoi perääni koiran taakse palatessani. Hyvä havainto kiinnittää tähän huomiota että palkkaan eteen taakse kävelyä treenatessani

Merkin kierto: 9,5 sain hyvän valmistelun liikkeeseen. Mörkö odotti jälleen hetken ennen kuin lähti suorittamaan tehtävää käskyn jälkeen, mutta lähti huomattavasti nopeammin kuin edellisessä kisassa. Mörkö ravasi merkille, sääti jotain merkin takana (yrittiköhän tulla läpi?) ja lopulta ratkaisi asian laukkaamalla takaisin. Kaiken kaikkiaan itsevarmempi suoritus kuin edellisessä kisassa, mutta ei vielä sitä mitä toivon kokeessa näkeväni.

Liikkeestä maahan: 9 Siirtymän aikana lähellä olevalla tiellä ajoi rekka ja jostain syystä se painoi torvea. Vaikkei Mörkö varsinaisesti ääniä pelkää, niin kyllä selkeästi ääni paineisti. Ehkä tästä johtuen annoin itse aika runsaan vartaloavun jäävässä? Sinänsä ihan turhaa, pitäisi luottaa että Mörkö osaa kun se kerran osaa.

Kaukokäskyt: 7, Mörkö meni hyvin maahan, mutta nousi ennen aikojaan istumaan. Harvinaista ennakointia! Treenilistalle siis. Käskin uudestaan maahan, nousi istumaan ekalla ja ja meni maahan hyvin. Tässä kohtaa samaisella tuolla kiihdytteli moottoripyörä ja kiihdyttäessä pakoputki paukkui niin että Mörkö säikähti ja nousi seisomaan, meni kuitenkin hetken tilannetta katsottuaan takaisin maahan. Näin Mörkön ilmeestä että nyt alkaa olla vaikeaa, eikä pitkät odottelut liikkeiden välissä auttanut asiaa yhtään. En suostunut viemään koiraa seuraavan liikkeen alkuun kun liikkuri ohjeisti, vaan odotin että tuomarit saavat keskustelunsa valmiiksi ennen kuin menin lähtöön.

Seuraaminen: 7,5, seuaamisessa oli todella paljon hyvää, vaikka välillä näki että Mörkö meinasi tippua omaan kuplaansa. Peruutusta Mörkö ei tehnyt lainkaan, ja jostain syystä yhdessä perusasennossa Mörkö tarjosi maahan menoa. Sinällään parempi että paineessa muuttuu ennenmmin aktiiviseksi kuin että vaipuisi passiivisuuteen.

Hyppy: 9, tämän parempaa me ei pystytä, meidän henkinen 10. Kapula pyöri aika kauas ja mietin jo että hakeekohan Mörkö sen. Mörkö odotti, lähti käskysti, nosti kapulan ja hetken arvottuaan palasi hypyn kautta takaisin. Nätti perusasento mutta kapulasta ote löysä.

Luoksetulo: 0, Mörkö lähti liikkurin käskystä luokse. Muutoin liike taattua Mörköä.

Ruutu: 0, jos edellisessä kokeessa minusta tuntui ettei Mörkö koskaan fokusoinut ruutuun, niin tässä kokeessa sain mielestäni Mörkön hyvin fokusoimaan ruutuun. Oli niin paljon aikaa liikkeen välissä. Silti en tiedä miksi itse unohdin meidän alkuvalmisteluista osan. Ei sillä varmaan ollut merkitystä, sillä heti ruutuun lähettäessä Mörkön häntä meni alas ja se lähti juoksemaan viistoon vasemmalle ja pyrki pois kehästä. Vaikeaa oli ruutuun meno vaikka helpotin heti menemällä aivan ruudun viereen, Mörköä ahdisti kovasti.

Yhteensä 204 pistettä.


Jäin kisan jälkeen ristiriitaisissa tunteissa miettimään että mitäs nyt tulevaisuudessa. Kokeiden määrä vähenee vuoden loppua kohden. Haave TK2sta taitaa kyllä jäädä, mutta jos sentään ykköst-tuloksesta pidän kiinni. Tiedostan myös että yksi treenaamalla ykköstä ei tule, on ihan pakko saada liikkurointia ja sitä myöten näitä ennakointeja treenattua pois (kaukot, seuraaminen, luoksetulo). Ihan tyhmiä pistemenetyksiä näissä, mutta onneksi helppo korjata. Ruutu on edelleen kesken, pahemmin kuin tiesinkään. Neljästä kokeesta Mörkö on vain kerran irronnut ruutuun. Jotain pitäis tehdä mutta en oikein tiedä mitä. Onneksi on google ja sitä kautta keksin erään kouluttajan jolta toivon nyt apua tulevaan. Että saisi vähistä kisoista realisoitua mahdollisimman paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti